Kā rūpēties par rokām. Vecmāmiņas receptes (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FoundryParkInn, CC BY-NC-ND 2.0

Parādi savas rokas - pateikšu cik Tev ir gadu! Tik tiešām, bieži vien sievietes vecumu visvieglāk var noteikt pēc roku izskata. Tāpēc vērts zināt, kā rūpēties par rokām, lai tās nenodotu mūsu vecumu, raksta «saimniece.lv».

Kādreiz baltas, gludas rokas bija zīme, ka sieviete pieder augstākās sabiedrības slānim. Šodien, kad sievietes strādā bieži vien pat divās slodzēs, neskaitot papildus darba slodzi mājās, būt skaistu, zīdainu roku īpašniecei ir grūti.

Tomēr ir daži vienkārši paņēmieni kā mājas apstākļos kļūt par zīdainu - dāmas roku īpašnieci. Tomēr noteikums ir viens - par rokām jārūpējas ir katru dienu, ne tikai svētdienās un svētkos.

Roku peldes

Vērts atcerēties mūsu vecmāmiņu metodes, kā panākt zīdainas rokas, bez dārgiem kosmetoloģiskajiem produktiem. Gandrīz katra krēma vai maskas sastāvā ir ikdienā lietojamu produktu, tādu kā citrons, piens, augu eļļa, sastāvdaļas. Vērts izmantot šos produktus, rūpējoties par rokām mājas apstākļos. Galvenais ir atcerēties, ka galvenā veiksmes atslēga ir sistemātiskums. Tāpēc sekojošos roku kopšanas paņēmienus vēlams veikt vismaz reizi vai divas reizes nedēļā.

Olīveļļas pelde rokām

Tas ir ļoti efektīvs veids, kā palīdzēt sausai, sasprēgājušai roku āda. Īpaši ieteicams ziemā, kad aukstuma un mitruma ietekmē roku āda sāk sprēgāt.

Olīveļļu ielej bļodiņā, sasildi karstā ūdens peldē, pievieno dažus citrona sulas pilienus un vienu A+E vitamīnu kapsulu. Mērcē rokas 10-15 minūtes, tad nosusina.

Roku pelde kartupeļu novārījumā

Ļoti vienkāršs veids, kā kļūt par gludas roku ādas īpašnieci ir 10 minūtes turēt rokas siltā ūdenī, kurā vārījušies ir kartupeļi.

Roku pelde linsēklu novārījuma

Sasprēgājušai roku ādai palīdz linsēklu novarījums. 2 ēdamkarotes linsēklu aplej ar 1 litru ūdens, pagaida, kamēr uzbriezt. Mērcē 10 minūtes.

Paniņu - kliņģerīšu pelde

Dziedē roku ādu. Krūzīti paniņu sajauc ar krūzīti atdzisuša kumelīšu novārījuma. Mērcē rokas 10 minūtes.

Roku maskas

Olas - olīveļļas maska

Vienu olas dzeltenumu samaisa ar olīveļļu un dažiem citrona sulas pilieniem. Uzliek rokām un tur 10 minūtes, tad nomazgā, nosusini un sasmērē ar krēmu.

Glicerīna maska

Glicerīnu, kuru var nopirkt aptiekā, sajauc ar citrona sulu vai nedaudz citronskābes. Uzliec rokām turi 10 minūtes, tad nomazgā, nosusini un sasmērē ar krēmu.

Ikdienas kopšana

Katru dienu tavas rokas ir pakļautas nelabvēlīgai ārējo apstākļu iedarbībai. Katrā mazgāšanas un tīrīšanas līdzeklī ir ķimikālijas, kuras kaitē tavai roku ādai. Dārzeņu un augļu mazgāšana un tīrīšana ietekmē tavu roku izskatu. Arī aukstums, mitrums, vējš ir roku ādas ienaidnieks.

Katrai no mums ir jāstrādā, jākopj māja, jāgatavo pusdienas. Tāpēc nav vērts satraukties par to, ko mainīt nevaram, bet vērts padomāt, kā varam ikdienas darbos neaizmirst par savām rokām un pierādīt, ka skaistas rokas nav tai, kura nestrādā, bet gan tai, kura māk par tām rūpēties.

- Smērē rokas ar krēmu pēc katras roku mazgāšanas reizes. Vērts pa krēma tūbiņai nolikt visur, kur ir pierasts mazgāt rokas, vannas istabā, virtuvē, kā arī ņemt krēma tūbiņu līdzi uz darbu.

- Lieto gumijas cimdus, veicot visus mājas darbus - mazgājot grīdas, mazgājot traukus, tīrot dārzeņus.

- Ziemā un arī rudenī vienmēr valkā cimdus.

- Pēc dārzeņu tīrīšanas vai mazgāšanas vienmēr ierīvē rokas ar citrona sulu, kura ļoti labi noņem netīrumus un izlīdzina ādu.

- Pirms gulētiešanas vienmēr sasmērē rokas ar barojošu krēmu rokām. Katra krēma darbība būs spēcīgāka, ja pa nakti rokām uzvilksi frotē vai kokvilnas cimdiņus.

- Vismaz reizi nedēļā lieto kādu masku rokām vai peldi. Tās laikā kustini un masē rokas, bet pēc tam iezied ar krēmu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu