Marija Naumova atklāj čigāniskās kaislības (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai sniegtu ieskatu dziedātājas Marijas Naumovas koncertizrādē «Romani Rat» («Čigānu nakts), vairākās Latvijas radiostacijās no trešdienas, 7.augusta, klausītājiem pirmo reizi būs iespēja noklausīties kompozīciju no jaunās programmas - čigānu tautasdziesmu «Paš o paňori» («Pie ūdens»), pastāstīja dziedātājas sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

Dziesmas ierakstā kopā ar Naumovu piedalījās Latvijā populārā un harismātiskā čigānu dziesmu un deju grupa «Ame Roma», pazīstamās flamenko grupas «Romiros» ģitārists Valentino, taustiņinstrumentālists Raimonds Macats un bundzinieks Mārtiņš Linde.

«Man ļoti iepatikās šī dziesma, kad dzirdēju to slavenās čigānu dziesminieces Veras Bilas izpildījumā. Tā ir jautra, dzīvespriecīga un vasarīga. Mans dēliņš par to ir sajūsmā. Kompozīcija ļoti piestāv manai būtībai, turklāt visi var dziedāt līdzi, jo melodija ir jauka un viegli uztverama,» teica Marija.

Dziesma, kas radusies Austrumeiropas čigānu kopienā, ir stāsts par divu jauniešu - meitenes un puiša - tikšanos. Meitene sēž pie akas, it kā kaut ko gaidot. Pie viņas pienāk jauns cilvēks un lūdz padzerties. Starp rindām nolasāms, ka tas ir aizsākums abu jauniešu mīlas stāstam.

«Ame Roma» pārstāve Roksana Rudeviča pastāstīja, ka dziesmu esot izdevies ierakstīt ātri, jo Marija un pārējie mūziķi lieliski sastrādājušies un sapratušies teju no pusvārda.

«Ar Mariju sadarboties ir viegli un patīkami. Viņa ikvienā darbā ieliek sirdi un dvēseli, vienmēr zina, ko vēlas, un prot to paskaidrot pārējiem. Man ir arī liels gandarījums, ka Marijai ir dziļa interese par romu tautu kā tādu, tās vēsturi, kultūru un mākslu. Tieši tāpēc viņai izdodas tik lieliski izpildīt čigānu tautas mūziku,» teica Rudeviča.

Atzīmējot savas radošās darbības divdesmitgadi, Marija Naumova ar jauno koncertizrādi trešdien, 28.augustā, pulksten 19:00, uzstāsies Jelgavas kultūras namā. Ceturtdien, 29.augustā, pulksten 19:00 dziedātājas jaunā programma būs dzirdama un skatāma Valmieras kultūras centrā, bet svētdien, 31.augustā pulksten 19:30 - Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. 

  • Biļetes uz koncertizrādi var iegādāties visās «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās.
Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu