«Neste Oil» eiro ieviešanai plāno 200 000 latu investīcijas (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Degvielas tirgotājam «Neste Oil», pārejot uz eiro, lielākais darbs būs kases sistēmu pārprogrammēšana un pielāgošana eiro noteiktajām prasībām - plānots, ka kopējās investīcijas varētu veidot ap 200 000 eiro, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

«Neste Oil» jau savlaicīgi investīcijas ieplānojusi uzņēmuma budžetā. Paredzēts, ka pārejas laikā naktī no 31.decembra uz 2014.gada 1.janvāri degvielas uzpildes stacijas īslaicīgi nestrādās, lai pārslēgtos uz jauno valūtu.

«Neste Latvija» ģenerāldirektors Artu Airiainens skaidro, ka «Neste Oil» degvielas cenas mākslīgi necels, bet pārrēķinās uz eiro pēc Eiropas Padomes un Latvijas Bankas noteiktā maiņas kursa.

Kā uzsver Airiainens, lai gan oficiāli cenas paralēli gan latos, gan eiro sāks uzrādīt tikai no šī gada 1.oktobra, jau no gada sākuma uzņēmums veicot visu nepieciešamo «Neste Oil» degvielas uzpildes staciju tīkla sagatavošanai eiro ieviešanai. Tiek plānotas dažādas izglītojošas aktivitātes, kas aptvers gan sociālos tīklus, gan arī degvielas uzpildes stacijas.

«Neste Latvija» kā Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) biedrs arī atbalstot LDTA pievienošanos memorandam «Godīgs eiro ieviesējs», skaidri apliecinot, ka turpinās piedāvāt vienu no zemākajām degvielas cenām Latvijas tirgū, nepieļaujot nepamatotu degvielas mazumtirdzniecības cenu pieaugumu.

SIA «Neste Latvija» pērn nopelnīja 3 889 975 latus, bet apgrozījums bija 209 653 254 lati. SIA «Neste Latvija» ir «Neste Oil» korporācijas meitasuzņēmums, un Latvijā tam ir 57 degvielas uzpildes stacijas.

Kā ziņots, Latvija nākamgad kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 1,42 eiro par vienu latu. Vācijā, Bādenes-Virtembergas Valsts kaltuvē, 31.jūlijā jau uzsākta Latvijas eiro monētu kalšana.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu