Jaunākie foto: «Gaismas pils» būvdarbi gandrīz pabeigti (118)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NBA

Jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb «Gaismas pils» ēkas būvdarbi ir gandrīz noslēgušies, un tiek turpināti aktīvi infrastruktūras pirmās kārtas objektu būvdarbi, informē būvdarbu veicējs pilnsabiedrība «Nacionālā Būvkompāniju apvienība».

[Ziņa precizēta.]

Būvdarbu veicējs informē, ka «Gaismas pils» ēkā atlicis vien ieklāt koka grīdas segumu, kā arī izbūvēt koncertzāles un ēdamzāles telpas. Tiek turpināti darbi pie infrastruktūras objektu izbūves, kur šobrīd aktuālākie darbi ir infrastruktūras ēkas būvniecība, lietus ūdens un sadzīves kanalizācijas izbūve, kā arī ūdensvadu tīklu, elektrotīklu un siltumtīklu uzstādīšana.

««Gaismas pils» būvniecība ir lielākais nacionālais būvobjekts pēdējo 20 gadu laikā. Visu iesaistīto pušu spēja sadarboties un strādāt kopīga mērķa vārdā ir vēl viens pierādījums tam, ka mēs varam paveikt lielas lietas,» norāda «Nacionālās Būvkompāniju apvienības» valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns.

LNB būvdarbus veic «Nacionālā Būvkompāniju apvienība», ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA «Re&Re», AS «RBSSKALS» un SIA «Skonto Būve». Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.

Bibliotēkas jaunās ēkas būvniecību paredzēts pabeigt 2013. gada beigās. 2014. gada sākumā plānota bibliotēkas pārcelšanās no sešām esošajām bibliotēkas ēkām, lai 2014. gada vidū jaunā ēka pilnībā būtu pieejama apmeklētājiem.

Komentāri (118)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu