Nepieciešams:
Aveņu zupa ar biezpiena klimpām (12)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
klimpām:
400g biezpiena
2 olas
3 ēdamkarotes miltu
3 ēdamkarotes cukura
sāls
1 ēdamkarote vaniļas cukura
zupai:
300g aveņu
cukurs
citrons
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Pagatavošana:
Uzvāra 2 l ūdens, tajā liek avenes, uzvāra, pieliek citrona sulu un cukuru pēc garšas (apmēram 5 ēdamkarotes cukura). Aveņu zupai pielej ar ūdeni atšķaidītu cieti, uzvāra, tad zupu atdzesē.
Biezpienu sajauc ar cukuru, miltiem, sāli, vaniļas cukuru un olām. Verdošā ūdenī ar karoti liek klimpas, kad tās uzpeld, tad izņem no ūdens, atdzesē.
Šķīvī lej aveņu zupu, liek klimpas, pasniedz aukstu.