Leļļu teātris jaunajā sezonas iepriecinās ar 13 jaunām izrādēm (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Leļļu teātris jaunajā sezonā skatītājus priecēs ar 13 jaunām izrādēm, no kurām sešas būs latviešu trupas izrādes, bet septiņas - krievu trupas. Jauniestudējumus veidos gan teātra štata režisori Vija Blūzma un Māris Koristins, gan aktieris un režisors Edgars Kaufelds, gan viesrežisori - Ģirts Šolis, Ivars Lūsis, Valdis Pavlovskis un Edgars Niklasons.

Pirmā pirmizrāde gaidāma jau 13.septembrī, kad skatītāju vērtējumam tiks nodota režisora Ģirta Šoļa un krievu aktieru Lilijas Sūnas, Irinas Kalniņas un Rodiona Kuzmina iestudētā izrāde «Prodeļki bļizņecov». Latviešu trupas repertuārā šī izrāde, kuras nosaukums ir «Divas Lotiņas», jau gandrīz gadu ir viens no populārākajiem iestudējumiem.

12.oktobrī skatītājus gaidīs divas pirmizrādes - režisora Ivara Lūša oriģināllugas «Brēmenes muzikanti», kas veidota pēc Brāļu Grimmu pasakas motīviem, iestudējums abās aktieru trupās. Izrādes būs vērienīgas, jo paredzētas Lielajai zālei, un tajās piedalīsies aktieru trupas pilnā sastāvā. Iestudējumu vizuālā ietērpa autore būs teātra galvenā māksliniece Anita Znutiņa-Šēve.

Ziemassvētku noskaņu teātrī ar iestudējumu abās trupās un pirmizrādēm 7.decembrī ievadīs Aleksandra Veselova «Sniega cilvēciņi» Māra Koristina režijā. Savukārt 21.decembrī pirmizrādi piedzīvos Vijas Blūzmas krievu trupā iestudētā pazīstamā pasaka «Trīs sivēntiņi».

Sezonas otrajā pusē jauniestudējumus gatavos Valdis Pavlovskis, kurš krievu trupā iestudēs izrādi «Septiņi kazlēni», Koristins, kurš latviešu un arī krievu trupā iestudēs lugu «Slavenais pīlēns Tims», Edgars Kaufelds, kurš latviešu trupā veidos izrādi «Makss un Morics», Vija Blūzma, kura latviešu trupa iestudēs «Smilšu pasakas», bet krievu trupā - «Klaunus». Jaunais režisors Edgars Niklasons kopā ar latviešu trupas aktieriem veidos izrādi «Herbe ar lielo cepuri».

Jaunajā sezonā teātra aktieru sastāvu papildinās divas jaunas aktrises - latviešu trupā darbu sāk Ance Muižniece, kura tikko beigusi dramatiskā teātra aktieru mākslas kursu Latvijas Kultūras akadēmijā, bet krievu trupu papildina Jekaterina Ivanova, kura apguvusi leļļu teātra aktrises specialitāti Jaroslavļas Valsts teātra institūtā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu