Iesaka palielināt nekustamā īpašuma nodokli (282)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai Latvijā darbaspēka nodokļus varētu samazināt pietiekami strauji, vajadzētu palielināt nekustamā īpašuma nodokli, to intervijā Latvijas Radio sacīja «Swedbank» galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

«Ja skatāmies uz godīgu nodokļu maksātāju, tad godīgam nodokļu maksātājam ir absolūti vienalga, vai nodokļus paņem no viņa algas vai no nekustamā īpašuma. Nodoklis nekustamajam īpašumam būtu labs tāda ziņā, ka algu iespējams noslēpt, bet nekustamo īpašumu noslēpt nav iespējams, līdz ar to tiek trāpīts pa ēnu ekonomiku,» sacīja Kazāks.

«Līdz ar to, ja jūs maksājat savu algas nodokli un maksājat nekustamā īpašuma nodokli, bet kaimiņš maksā tikai nekustamā īpašuma nodokli, tad patiesībā viņš dzīvo uz jūsu rēķina,» minēja Kazāks.

Kazāks sprieda, ka politiķi vilcinās palielināt nekustamā īpašuma nodokli, jo tuvojas vēlēšanas, būtisks ir arī jautājums par to, kam pieder nekustamie īpašumi Latvijā - «ja jums pieder daudz nekustamie īpašumi un nodokļu slogs iet uz augšu, jūs zaudēsit vairāk nekā iegūsiet no darbaspēka nodokļu samazināšanas».

Komentāri (282)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu