Ekoskolu vasaras forums skolotājiem un skolēniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau nākamās nedēļas sākumā uzsāksies Vides izglītības fonda rīkotais Ekoskolu vasaras forums skolotājiem un skolēniem, kas šogad norisināsies Dzērves pamatskolā, Cīravā, laika posmā no 12.-17. augustam, kur vienuviet pulcēsies Ekoskolu aktīvākie pārstāvji un vides eksperti.

Šogad Ekoskolu foruma temats ir ilgtspējīgs patēriņš un dzīvesveids, kas sevī ietver gan patēriņa un ražošanas paradumus, globālās vides problēmas, gan ilgtspējas vadlīnijas skolām, darbam ar jauniešiem uc. Lekcijas un radošās darbnīcas skolotājiem un skolēniem vadīs tādi vides izglītības pārstāvji kā Jānis Ulme (VIF), Evija Rudzīte (homo ecos), Alda Ozola (Latvijas Zaļā Kustība), Lāsma Ozola (Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs), Jānis Brizga (Zaļā Brīvība) u.c. Notiks gatavošanās Ekoskolu rīcības dienai, sarunas par pārtikas suverenitāti, vides aktīvismu un piemēri jau esošiem ilgtspējas risinājumiem, tādējādi ikviens foruma dalībnieks varēs apgūt kaut ko sev interesējošu.

Ekoskolu foruma mērķis ir veidot izpratni par Ekoskolu programmu, tās saistītajiem jautājumiem un saprast, kā dažādas idejas iespējams īstenot praksē, lai tā kļūtu par ikdienas rīcību. Tāpēc forumā apspriestie temati un darbnīcas saistīti ar aktuālām vides problēmām sabiedrībā un jaunākajiem risinājumiem. Īpaši padomāts par skolēniem, kuri šogad varēs izmēģināt apģērbu veidošanu sadarbībā ar Modes talku, radīt mūzikas instrumentus kopā ar organizāciju Radi vidi pats un noskaidrot visu par ekodizainu no Open bike. Tāpat kā iepriekšējā gadā, liela nozīme tiks piešķirta aktivitātēm dabā, tāpēc neizpaliks dažādi sportiski pasākumi, rīta rosmes utml.

Ekoskolu forumā šogad piedalīsies aptuveni 100 skolēni un vairāk nekā 100 skolotāji no visas Latvijas.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un arīdzan populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau astoņus gadus. Kopumā Latvijā Ekoskolu programmā šobrīd darbojas vairāk nekā 120 izglītības iestādes. Vairāk par Ekoskolu programmu: www.videsfonds.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu