Biezais un Porejs pievienosies Somijas klubam «Jokipojat» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Četri Latvijas hokejisti pievienojušies Somijas otrās spēcīgākās līgas - «Mestis» - komandai Joensū «Jokipojat», vēsta Somijas kluba mājaslapa internetā.

«Jokipojat» komandai pievienojušies uzbrucēji Elvijs Biezais, Miks Lipsbergs un Raimonds Vilkoits, kā arī aizsargs Mārtiņš Porejs.

Šobrīd 22 gadus vecais Biezais aizvadītajā sezonā Rīgas «Dinamo» sastāvā nospēlēja 39 mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, bet viņa vienaudzis Lipsbergs, kurš Somijas komandai pievienojies uz pārbaudes laiku, KHL kluba sastāvā aizvadīja vien četras spēles, ar rezultativitāti neizceļoties. Sezonas lielāko daļu viņš aizvadīja Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba «Rīga» sastāvā, 45 spēlēs atzīmējoties ar desmit vārtiem un 20 rezultatīvām piespēlēm. Gan Biezais, gan Lipsbergs pēc sezonas kļuva par neierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tikmēr Vilkoits, kurš pēc sezonas palika bez līgumsaistībām, sezonu iesāka Baltkrievijas komandā Soļigorskas «Šahtjor», piecās spēlēs gūstot divus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli, tomēr vēlāk latvietis tika atbrīvots. Sezonas atlikušo daļu Vilkoits cīnījās Slovākijas hokeja čempionāta augstākajā līgas komandas «Mountfield» rindās, kur 27 mačos guva trīs vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

22 gadus vecais Porejs, kurš šovasar ar «Dinamo» noslēdza pārbaudes laika līgumu, KHL komandas rindās aizvadītajā sezonā piedalījās 19 cīņās, kurās atzīmējās ar diviem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -6. Hokejists aizvadīja arī septiņas spēles «Liepājas metalurga» sastāvā Baltkrievijas Atklātajā čempionātā. To laikā Porejs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu +4. Aizsargs paspēja uzspēlēt arī «Rīgas» sastāvā MHL čempionātā - 11 spēlēsatdotas piecas rezultatīvas piespēles un iekrāts pozitīva lietderības koefixients +3.

Sadarbība ar «Jokipojat» par «Dinamo» hokejistu izīrēšanu tika aizsākt pērnā gada vasarā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas «Dinamo» komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14. vietā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

«Jokipojat» iepriekšējā sezonā «Mestis» līgā finišēja sestajā vietā 12 komandu konkurencē, bet izslēgšanas spēlēs komanda sasniedza pusfinālu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu