Nosaka fotoradaru izmantošanas kārtību (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: t0msk, CC BY-NC-SA 2.0

Ceturtdien  Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts «Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība»», kas paredz sakārtot uz Latvijas ceļiem izvietojamo fotoradaru izmantošanas nosacījumus.

Kā informē Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele, noteikumu projekts paredz, ka stacionāro fotoradaru izvietošanu nodrošinās valsts akciju sabiedrība «Ceļu satiksmes drošības direkcija», bet pārvietojamo fotoradaru izvietošanu – Valsts policija.

Noteikumu projektā noteikti arī iespējamā ceļu satiksmes drošības apdraudējuma izvērtēšanas kritēriji, kuri tiks ņemti vērā, nosakot tehnisko līdzekļu izvietošanas vietas: ceļu satiksmes negadījumu skaitu, cietušo personu skaitu, satiksmes intensitāti un ātrumu, ceļa posma stāvokli un tā infrastruktūru, ceļa posma lietotājus un to īpatsvaru, ceļa posma pārredzamību, ceļa remontdarbus, kā arī citus kritērijus, kuri var ietekmēt ceļu satiksmes drošību.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka tehnisko līdzekļu izvietošanas vietas noteikšanā tiek ņemti vērā arī ceļu satiksmes negadījumu analīzes un ceļu drošības audita rezultāti, kā arī uzklausītas attiecīgās pašvaldības un ceļa pārvaldītāja un nevalstisko organizāciju viedoklis.

Ministrijā atgādina, ka tā ir apkopojusi sabiedrības pārstāvju priekšlikumus par braukšanas ātruma pārkāpumu fiksēšanu ar tehniskajiem līdzekļiem, tostarp par fotoradaru izvietošanas nosacījumiem.

Kopumā tika saņemti 20 priekšlikumi, kurus iesūtījušas privātpersonas. Liela daļa no saņemtajiem priekšlikumiem jau ir iestrādāti minētajā noteikumu projektā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu