Latviešu autosportistam sestā vieta «Global Rallycross» čempionāta sacīkstēs ASV (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.rallycrossrx.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, kurš ir pašreizējais kopvērtējuma līderis Eiropas čempionāta «Super 1600» klasē, sestdien izcīnīja sesto vietu Atlantā notikušajās prestižajās «Global Rallycross» čempionāta sacīkstēs.

Rallijkrosa sacensību treniņbraucienos latvietis uzrādīja sesto labāko laiku desmit sportistu konkurencē, kas viņam lika startēt papildu atlases braucienos, kuros tika ieņemta pirmā vieta. Tādējādi Nitišs tika pie vietas finālā, kurā gan latvietim nācās samierināties ar pēdējo, sesto, pozīciju.

Kā atklāja pats sportists, viņam izdevies labs starts, kas ļāvis braukt trešajā pozīcijā, tomēr tad pēc trešā finālsacensību apļa sakarsis sacīkšu mašīnas motors, kas vēlāk liedzis pacīnīties par augstākām vietām.

Finālsacensību noslēgumā Nitišs par 10,33 sekundēm piekāpās uzvarētājam Joni Vīmanam no Somijas. «Protams, priecāties nav par ko. Abās sacensībās veiksme nebija ar mums. Jābrauc vēl un jāpierāda sevi,» paudis Nitišs.

Kā ziņots, pirms nedēļas Nitišs ar izcīnītu piekto vietu debitēja slavenajās «X Games» sacensībās Losandželosā.

Latvietis ASV piedalījās «SuperCar Lites Rookie» kausa seriālā - pilnpiedziņas automašīnu klasē, kas ir kā ASV bāzēto seriālu pēdējais pakāpiens pirms «SuperCar» klases.

«Global Rallycross» čempionāts un «X Games» seriāls ir rallijkrosa ASV versija, kuru lielā mērā Amerikā ienesa Eiropas rallijkrosa speciālistu aktivitātes un amerikāņu prasme saskatīt potenciāli veiksmīgu šova produktu. Šie seriāli pulcē daudzas ASV un citu valstu autosporta zvaigznes. Kopš šī gada kopā ar «Global Rallycross» un «X Games» seriāla «SuperCar» klasi ceļo «SuperCar Lites Rookie» kausa sērija.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu