Soļotājam Rumbeniekam 42. vieta PČ 20 kilometru distancē (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lat-athletics.lv

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks šodien ierindojās 42.vietā Maskavā notiekošā pasaules čempionāta 20 kilometru distancē.

Pēc pieciem nosoļotiem kilometriem Latvijas pārstāvis atradās 58. vietā 63 sportistu konkurencē, bet vēl pēc pieciem kilometriem viņš starp 62 soļotājiem ieņēma 57. pozīciju.

Piecus kilometrus pirms finiša sacensībās turpināja piedalīties 54 sportisti, bet Rumbenieks atradās 45. vietā, savukārt līdz finišam tika 53 soļotāji, latvietim distanci veicot stundā 29 minūtēs un 13 sekundēs.

Par pasaules čempionu kļuva 20 gadus vecais krievs Aleksandrs Ivanovs, kurš uzstādīja jaunu personīgo rekordu, finišējot pēc stundas 20 minūtēm un 58 sekundēm. Finišā 11 sekundes mājiniekam zaudēja ķīnietis Dins Čeņs, bet vēl par 12 sekundēm atpalika spānis Migels Anhels Lopess.

Iepriekš čempionātā no Latvijas pārstāvjiem kvalifikācijas sacensības nepārvarēja vesera metējs Igors Sokolovs, kārtslēcējs Mareks Ārents un tāllēcēja Lauma Grīva.

Turpmākajās dienās uz starta izies arī daudzcīņniece Laura Ikauniece, šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kā arī soļotājas Agnese Pastare un Anete Kažemaka (abas veiks 20 kilometru distanci).

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011. gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča.

Pasaules čempionāts Maskavā ilgs līdz 18. augustam.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu