Rīgas triatlonā uzvar Andrejs Dmitrijevs un Kristina Rulkevich (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi Rīgas centrā, Latvijas Triatlona federācijas sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību rīkoja triatlona sacensības sprinta distancē, kas vienlaicīgi bija arī Baltijas kausa posms. 

Lai popularizētu triatlonu Latvijā un piesaistītu vairāk cilvēkus nodarboties ar šo sporta veidu, tā rīkošanai bija izvēlēta vieta pie Swedbank Centrālās ēkas «Saules akmens».

Pavisam triatlona sacensības tika organizētas četrās distancēs. Pirmie startu sāka jaunieši un viņiem bija jānopeld 100m, jābrauc ar riteni 4 km un jāskrien 720 m. Nākamā distance bija nedaudz garāka - tautas klasei, kas vēlējās izmēģināt spēkus triatlonā: 300m peldēšana + 12km riteņbraukšana + 3.3km skriešana. Trešā distance bija triatlona sprinta distance 750m peldēšana; 20km riteņbraukšana un 5 km skriešana. Pēdējā sacensību distance bija komandu triatlona stafete: 300m peldēšana + 12km riteņbraukšana + 3.3km skriešana, kura pulcēja 29 komandas. Stafetes komanda varēja sastāvēt no diviem līdz trīs dalībniekiem, kur katrs no dalībniekiem veic kādu no triatlona sacensību veidiem.

Kopumā sacensībās piedalījās ~ 250 dalībnieki, kas liecina, ka triatlons kļūst aizvien populārāks un jau nākotnē šis skaits varētu palielināties.

Peldēšana norisinājās Āgenskalna līci - tieši aiz Swedbank Centrālās ēkas «Saules akmens», riteņbraukšanas posms notika pa Ķīpsalu, savukārt skriešana ap «Saules akmeni». Finišs un sacensību uzvarētāju apbalvošana notika pie Swedbank Centrālās ēkas «Saules akmens».

Sacensībās kopumā piedalījās dalībnieki no 5 valstīm, kas liecina, ka Latvijā var sarīkot sacensības, kurās piedalās dalībnieki ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no citām Eiropas valstīm, kā arī dalībnieki no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Par sacensību uzvarētāju sprinta distancē absolūtā vērtējumā vīriešiem kļuva Latvijas pārstāvis Andrejs Dmitrijevs, otrajā vietā atstājot Baltkrievu Nikitu Chahovskiy un Mikitu Katsianeu.

Sieviešu konkurencē labākā Baltijas kausā – Baltkrieviete Kristina Rulkevich, otrā Lietuviete Alina Ranceva, trešo vietu izcīnīja Latvijas pārstāve Baiba Medne.

Komandu stafetē labākie izrādījās VZS komandu pārstāvji, otrie Skandi Motors, trešie Jurmala - tri.

Triatlons ir skatāms un ļoti interesants sporta veids, kurā apvienoti 3 pilnīgi atšķirīgi sporta veidi – peldēšana, riteņbraukšana un skriešana.

Uzzināt visu par triatlonu, noskaidrot nākamās triatlona sacensības var mājas lapā «triatlons.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu