«Ventbunkers kausu» motokrosā iegūst Dāvis Līvs (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Sestdien Ventspilī norisinājās tradicionālā «Ventbunkers Lielās balvas 2013» izcīņa supermotokrosā, kur rekordlielo līdzjutēju un skatītāju skaitu Ventspils Piedzīvojumu parkā priecēja ne tikai pašmāju sportisti, bet arī viesi no Igaunijas un Zviedrijas, «Apollo» pastāstīja pasākuma rīkotājs Arvis Sanders

«Rozīnīti» sacensībām jau trešo gadu pēc kārtas, nemainot tradīcijas, sniedza freestyle moto kaskadieri. Šoreiz kopā ar Mārtiņu Aleksandroviču uz rampas elpu aizraujošus trikus rādīja arī zviedru freestyle elites sportists Fredriks Bergrens.

Supermotokrosa sacensībās prestižajā MX1 klasē stabilākais sportists Ventspils Superkrosā bija Dāvis Līvs, divu braucienu summā izcīnot «Ventbunkers Lielo balvu», lai arī kvalifikācijas braucienā 1. vietu izcīnīja mājinieks Ventspils «Rodeo» sportists Toms Macuks.

Pirmajā finālbraucienā Tomam no priekšpēdējās vietas izdevās aizcīnīties līdz trešajai vietai, kas šāda veida sacensībās ir lielisks panākums, jo trases aplis ir īss, taču tehniski sarežģīts – ar vairākiem superkrosa trases elementiem. Otrajā fināla braucienā Macuks no starta aizbrauca otrais, pēc tam, ātri apdzenot Ivo Šteinbergu, izvirzījās vadībā. Aiz viņa iekārtojās Līvs. Sākās cīņa, kurš izcīnīs «Ventbunkers Lielo balvu». Savu līdzjutēju uzmundrināts Toms brauca pārliecinoši pirmais, taču, nobraucot pusi distances, piedzīvoja kritienu un incidentu, saduroties ar sportistu, kurš atpalika par apli, kā rezultātā nācās izstāties no tālākajām cīņām un saņemt tiesnešu diskvalifikāciju.

«MX Moduls» pārstāvis Līvs pierādīja savu meistarību un sagatavotību, spēja saglabāt mieru un kontrolēt situāciju, jo supermotokrosa trases aplis bija salīdzinoši īss, tikai 32 sekundes, kuru laikā norisinājās ļoti daudz apdzīšanas manevru, kontaktu cīņu, šķēršļu, lēcienu, virāžu. Dāvis šo distanci paveica visprasmīgāk, neatstājot cerības nevienam citam sportistam. Otro vietu izcīnīja Zviedrijas čempions MX1 klasē Toms Soderstrēms, kurš fantastiskā cīņā ar efektīgiem apdzīšanas manevriem, aizvadot visus iebraucienus, pēc ne pārāk veiksmīgiem startiem izcīnīja otro vietu. Trešo vietu izcīnīja Ivo Šteinbergs, trasē līdzjutējiem rādot stabilu sniegumu.

«Ventbunkers Lielās balvas» izcīņā apbalvo pirmo piecinieku, un ceturto vietu izcīnīja Dāvis Ivanovs, bet piektais bija Igaunijas čempionāta līderis un zvaigzne Juss Lānso, kurš intervijā atzinās, ka nebija gaidījis, ka Ventspilī būs tik spēcīga un agresīva konkurence. Nedaudz nepavecās vecmeistaram Laurim Freibergam, kurš piedzīvoja kritienus abos finālbraucienos.

MX2 klasē pārliecinošu meistarklasi skatītājiem parādīja zviedru sportists Edijs Hjortmarkers, kurš jau brīvajos treniņos uzrādīja labu ātrumu, cīņas sparu un agresivitāti, jo viņam jaunizveidotā trase Ventspils Piedzīvojumu parkā nesagādāja nekādas problēmas. Zviedru sportists izcīnīja pārliecinošas uzvaras visos trīs braucienos. Otro vietu kopvērtējumā izcīnīja pieredzējušais Leons Kozlovskis, spēkojoties ar visiem jaunajiem censoņiem, bet trešo vietu izcīnīja Nikijs Platkēvičš, kurš cīnījās gan ar Ralfu Guļevski, gan Agri Ļitvinovu. Ceturto vietu ieguva Ralfs Guļevskis, bet piekto – Agris Ļitvinovs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu