Nākamnedēļ startēs prestižais Baltijas velobrauciens «Baltijas ceļš» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis/Nikon

19. augustā, Somijā startēs Baltijas reģiona prestižākais daudzdienu velobrauciens – «Baltijas ceļš» jeb «Baltic Chain Tour». Preses konferencē velobrauciena organizatori informēja par gaidāmajām aktualitātēm, bet Latvijas Republikas labklājības ministre Ilze Viņķele uzsvēra, ka velobraucienam nebūtu jābūt viena cilvēka iniciatīvai, bet gan valsts atbalstītam projektam. Latvijas posms norisināsies ceturtdien, 22. augustā, kad riteņbraucēji veiks distanci no Smiltenes līdz Siguldai.

Daudzdienu velobrauciens «Baltijas ceļš» ir tradīcijām bagātas daudzdienu riteņbraukšanas sacensības, kura bija ļoti populāras jau no pirmsākumiem - 1950. gadiem. Lai arī pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Neatkarības atjaunošanas tas apsīka, tomēr 2011. gadā, pateicoties visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, sacensības tika atjaunotas, un tās sekmīgi norisinājušās jau divus gadus. Viena no «Baltijas ceļa» velobrauciena galvenajām idejām ir Baltijas reģiona valstu saliedētības stiprināšana.

Ilze Viņķele: «Man ir liels prieks par Igo Japiņa kunga iniciatīvu, kurš jau divu gadus Latvijā organizē «Baltijas ceļa» velobraucienu. Es uzskatu, ka tam nebūtu jābūt viena cilvēka vai grupas iniciatīvai, bet gan valsts finansētām pasākumam. Ceru, ka velobrauciens laika gaitā izvērsīsies ne tikai par iespēju sacensties vadošajiem Baltijas reģiona riteņbraucējiem, bet arī vienos tautas masas, līdzīgi kā «Baltijas ceļā», nodrošinot iespēju piedalīties arī invalīdiem un citām sociālajām grupām.

«Baltijas ceļš» šogad norisināsies no 19. līdz 25. augustam. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz nozīmīgās sacensības būs plašākas - pirmais posms norisināsies Somijas pilsētā Lahti, bet kopumā septiņās dienās dalībnieki veiks sešus posmus.

Latvijā 22. augustā norisināsies «Baltijas ceļa» ceturtais posms, kurā riteņbraucēji veiks 178 kilometru garu distanci no Smiltenes līdz Siguldai. Abas pilsētas ir vienas no tradīcijām bagātākajām vietām Latvijā, kur ik gadu notiek kvalitatīvas velosacensības un no kurienes nāk daudz aktīvo riteņbraucēju. Ikvienam aktīvās atpūtas un riteņbraukšanas cienītājam visas dienas garumā būs iespēja sekot līdzi sacensībām un aktīvi atbalstīt Latvijas un citu valstu riteņbraucējus cīņā par uzvaru. Velobrauciens noslēgsies 25. augustā ar posmu no Utenas līdz Viļņai.

Smiltenē starts ceturtajam posmam tiks dots 22. augustā pilsētas centrā pulksten 13.00.Tālāk sportisti dosies uz Valmieru, kur pa apvedceļu virzīsies Straupes un Raganas virzienā. Tikmēr skaistajā Siguldā dalībniekus sagaida vairāki kāpumi un arī finišs, kurā ikviens siguldietis un pilsētas viesis redzēs aizraujošu cīņu par uzvaru starp vairāk nekā 150 sportistiem. Finišs paredzēts pēc pulksten 17.30.

Dalībnieki cīnīsies par līdera, sprintera, kalnu karaļa un labākā jaunā braucēja krekliem. Daudzdienu velobraucienu «Baltijas ceļš» organizē «Lahti veloklubs», Latvijas un Lietuvas Riteņbraukšanas federācijas, kā arī Igaunijas «Pro veloklubs».

Baltijas daudzdienu velobrauciena posmi:

  • 19.08. – Lahti, Somija (168,6km)
  • 20.08. – Tallina – Vīlande, Igaunija (188km)
  • 21.08. – Vīlande – Otepe, Igaunija (173,5km)
  • 22.08. – Smiltene – Sigulda, Latvija (178 km)
  • 23.08. – Atpūtas diena
  • 24.08. – Panevēža – Utena, Lietuva (180 km)
  • 25.08. – Utena – Viļņa, Lietuva (146 km)
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu