Pārsteidzoši rezultāti autošosejas iesācējam Artjomam Kočlamazašvili (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sandra Baltruņķe

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē tika aizvadītas vērienīgākās autošosejas sacensības Baltijā «Riga Summer Race 2013». Uz starta stājās arī pašmāju braucējs Artjoms Kočlamazašvili ar BMW E90, kurš ‘»Baltic Open» klasē ieguva otro vietu.

Autosportists jau ilgus gadus zināms, kā dragreisa cienītājs un čempiona titula ieguvējs Baltijā, taču šogad tika lemts pamainīt ierasto braukšanas stilu, nomainot dragreisu uz autošoseju. Neskatoties uz salīdzinoši mazo pieredzi šajā autosporta distancē, Kočlamazašvili guva apsveicamus rezultātus.

Diezgan liela auto daudzveidība bija redzama tieši «Baltic Open» un «OPEN» (GT + X1) klašu braucienā. Pēc kvalifikācijas autosportistam tika iedalīta trešā starta pozīcija, piekāpjoties savam sīvākajam konkurentam Lietuvas braucējam Martynas Griska ar «Opel Speedster» un bijušajam komandas biedram Marekam Matvejevam ar «Lotus Exige».

Jau pirmā brauciena startā Kočlamazašvili izvirzījās otrajā pozīcijā, aiz sevis atstājot lietuviešu braucēju. Starp abiem autosportistiem notika saspringta cīņa līdz pat brauciena beigām. Diemžēl pēdējā aplī Kočlamazašvili, tomēr, piekāpās lietuvietim Griska un izcīnīja 3. vietu.

Neilgi pirms otrā starta, braucējus piemeklēja lietus, kas arī ļāva Kočlamazašvili izcīnīt savu pirmo uzvaru šajā čempionātā, aiz sevis atstājot lietuvieti Griska un britu Hollandu. Matvejevu piemeklēja tehniskas problēmas, kas lika zaudēt līdera pozīcijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu