Bruknā notiks iespaidīgs koncerts «Uzcel savu baznīcu!» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24.augustā jau otro gadu tiks vērti vārti labdarības akcijas «Uzcel savu baznīcu!» šī gada vērienīgākajam notikumam – lielkoncertam Bruknas muižas dārzā. 

Pērn uzsāktā labdarības akcija, kuras mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā, apvienojusi sabiedrībā zināmus mūziķus, māksliniekus un citu amatu lietpratējus, lai kopējiem spēkiem palīdzētu «Kalnu svētību kopienas» ļaudīm uzcelt baznīcu. Gada laikā ar šīs akcijas palīdzību piesaistīti ievērojami līdzekļi, kuri ļāvuši baznīcas celtniecības darbiem tikt lieliem soļiem uz priekšu.

Sestdienas, 24.augusta pēcpusdienā jau no plkst. 16.00 ļaudis ir mīļi gaidīti Bruknas muižas pagalmā, kur sev saistošas nodarbes atradīs gan liels, gan mazs pasākuma apmeklētājs. Rosība notiks gan dažādās radošajās darbnīcās, gan improvizētajā Bruknas muižas kinoteātrī, būs iespēja doties pastaigās un iepazīties gan ar gleznaino Bruknas muižas teritoriju, gan novērtēt jau padarītos darbus baznīcas celtniecībā.

Plkst.19.00 skatuves gaismas izgaismos lielkoncerta skatuvi Bruknas muižas pagalmā, lai sāktos dvēseliski piepildīts un daudzveidīgs ceļojums mūzikā, kuru šogad apmeklētājiem dāvās mūziķi Raimonds Tiguls, Kristīne Kārkle - Puriņa, Artis Gāga, Kristaps Vanadziņš, Edvīns Ozols un Andris Buiķis, dziesminieks Kāris Kazāks, dziedātāja Aija Andrejeva, Dūdumu ģimene, Mārtiņš Burke – Burkevics, grupas «Lady’s Sweet», «Putnu balle», kā arī liepājnieku apvienība «Willow Farm».

Daļa šī gada «Uzcel savu baznīcu!» lielkoncerta muzikālā vēstījuma tiks stāstīta etnomūzikas valodā. Komponists Raimonds Tiguls, dziedātāja Kristīne Kārkle – Puriņa, mūziķi Artis Orubs un Staņislavs Judins apmēram pusstundu garajā uzstāšanās laikā klātesošajiem dāvās dažādu tautasdziesmu skanējumu Raimonda Tigula apdarē. Skanēs gan zināmas, gan līdz šim nedzirdētas tautasdziesmu versijas, kā arī komponista oriģinālkompozīcijas. Muzikālā pasaule, kuru tik īpašu izdodas atklāt un radīt komponistam Raimondam Tigulam, noteikti būs izcils ceļš uz šīs akcijas virsmērķi, proti, ceļot baznīcu Bruknas muižā, celt baznīcu katrā mūsos pašā.

Etnomūzikas daudzveidīgo pasauli koncerta apmeklētājiem atklās arī vairākkārtējais Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas laureāts, saksofonists, komponists un aranžētājs Artis Gāga. Koncertā skanēs latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā. Latviešu tautas dziesmu jaunās apdares ir kā turpinājums 2008.gadā iesāktajam projektam, kad iznāca Arta Gāgas mūzikas albums «Tumša nakte, zaļa zāle», ko augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot šo ierakstu Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. «Tautas dziesmu melodijas ir tik bagātas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī džezā, tādēļ tās arvien notur manu interesi par šo skaisto mūzikas materiālu. Es ticu, ka šī mūzika, sakūstot ar Bruknas muižas skaisto apkārtni un lielkoncerta pamatideju, dāvās neaizmirstamu sajūtu gan apmeklētājiem, gan mums pašiem», par gaidāmo uzstāšanos stāsta Artis Gāga.

Koncerts ilgs vairākas stundas, un šīs akcijas rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt līdzi savas sedziņas, uz kurām ērti sēdēt Bruknas muižas zālājā.

Pērn koncertu «Uzcel savu baznīcu!» Bruknā apmeklēja 2000 apmeklētāju.

  • Ieeja pasākumā pret ziedojuma kartēm, kuras 3, 5 un 10 Ls apmērā iegādājamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un mājas lapā «bilesuparadize.lv».
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu