Premjera-viltus taksista pasažieriem maksāts par piedalīšanos video (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Norvēģijas premjerministra Jensa Stoltenberga iejušanās taksista lomā, lai uzklausītu vēlētāju patiesās domas, izgāzusies, jo atklāts, ka pieciem pasažieriem par piedalīšanos samaksāts.

Kā jau ziņots, Stoltenbergs vienu dienu izlikās par taksometra šoferi un uzklausīja, «ko cilvēki patiesībā domā». Pēc tam viņš vietnē «Facebook» publicēja video.

Taču tagad Stoltenberga pārstāvētā Darba partija atklājusi, ka dalībnieki saņēmuši samaksu. «Tie bija pieci parasti cilvēki, kam pajautājām, vai viņi negribētu piedalīties Darba partijas videoklipā,» aģentūrai AFP teica politiskā spēka pārstāve. «Viņi nezināja neko citu, kā vien to, ka būs jāsēžas taksometrā. Viņu pārsteigums, pamanot pie stūres sēdošo premjerministru, bija īsts.»

Producentu kompānija «Try» katram dalībniekam samaksāja 500 Norvēģijas kronas (45 latus).

Opozīcija jau paudusi neapmierinātību. Progresa partijas pārstāvis Bords Hoksruds sacīja, ka jūtoties «piekrāpts».

Pirmdienas vakarā Stoltenbergs teica, ka sākumā neesot zinājis par atlīdzību video dalībniekiem. «Es to nezināju, kad notika filmēšana, taču vēlāk man to pateica. Tas bija producentu kompānijas lēmums. Viņi teica, ka tā esot normāla prakse, un es viņiem uzticējos,» viņš skaidroja.

Pasažieri tika izvēlēti nejauši, turklāt neviens nezināja, ka taksometru vadīs premjerministrs, piebilda Stoltenbergs.

«Neviens no viņiem nezināja, ka es esmu taksometra vadītājs, un tas ir pats svarīgākais,» uzsvēra politiķis.

Norvēģijas parlamenta vēlēšanas norisināsies 9.septembrī.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu