Jānis Andersons atgriežas Čehijā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Jānis Andersons pievienojies Čehijas klubam Jihlavas «Dukla, kas spēlē valsts pēc spēka otrajā līgā, vēsta sportistu pārstāvošā «Prime-Athlete» aģentūra.

Andersons Čehijā savulaik jau ir spēlējis četras sezonas, taču pēdējā no tām bija 2009./2010. gada sezona, kad viņš Triņecas klubā Čehijas spēcīgākajā līgā aizvadīja 42 spēles, tomēr pie rezultativitātes punktiem netika un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -5. Tāpat tajā sezonā Andersons astoņas spēles nospēlēja Šumperkas klubā, kas cīnījās valsts pirmajā līgā.

Pērn viņš uz pārbaudes laiku bija pievienojās Čehijas augstākās līgas klubam Homutovas «Pirati», tomēr nespēja pārliecināt par savu noderību. Pēc tam Andersons karjeru turpināja Ukrainas komandā Kijevas «Kompanjon».

Kijevas kluba sastāvā aizvadītajā sezonā Andersons nospēlēja 31 maču, izdarot četras rezultatīvas piespēles un nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

«Esmu priecīgs no Ukrainas atgriezties Čehijā,» sacīja Andersons, kuram vēl joprojām ir spēkā līgums ar Triņecas komandu. Tā jebkurā brīdī hokejistu var izīrēt citam klubam vai viņu pārdot. «Man nākotnes mērķis ir spēlēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un cīnīties par vietu Latvijas izlasē, lai tajā kļūtu par stabilu spēlētāju.»

Pirms pagājušās sezonas šobrīd 26 gadus vecais Andersons divas sezonas pavadīja Rīgas «Dinamo», pārsvarā gan spēlējot fārmklubā «Liepājas metalurgs». Divu sezonu laikā Andersons «Dinamo» rindās piedalījās deviņās KHL spēlēs, pie rezultativitātes punktiem netiekot.

Andersons piedalījās šī gada pasaules čempionātā, kur izlases sastāvā aizvadīja septiņas spēles, atzīmējoties ar vienu rezultatīvu piespēli un neitrālu lietderības koeficientu.

Iepriekšējā sezonā «Dukla» Čehijas pirmajā līgā finišēja sestajā vietā. Pēdējo reizi Čehijas ekstralīgā tā spēlēja 2004./2005. gadā un zīmīgi, ka tosezon komandas vārtus sargāja Edgars Masaļskis. Regulārajā čempionātā «Dukla» vārtus latvietis sargāja 15 mačos, vidēji spēlē ielaižot 3,47 ripas un atvairot 90,76% pretinieku metienu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu