Lai izvairītos no «nāvēm», palielina «Dautonas abatijas» aktieru atalgojumu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu kulta seriāla «Downton Abbey» («Dauntonas abatija») galveno varoņu atveidotājiem palielināts atalgojums, lai scenārijā nebūtu vēlreiz jānonāvē kāds galvenais varonis.

Aizvadītās sezonas noslēgumā par aiziešanu no seriāla paziņoja 30 gadus vecais Dens Stīvenss, kurš atveido vienu no galvenajiem varoņiem Metjū Krouliju. Taču Kroulija «nogalināšana» seriāla Ziemassvētku sērijā izraisīja plašu sašutumu britu skatītājos, liekot kostīmdrāmas veidotājiem taisnoties, ka viņiem nebija citas izejas.

Lai izvairītos no līdzīgas situācijas atkārtošanās, «Downton Abbey» veidotāji parakstījuši līgumus ar galvenajiem varoņiem uz trim gadiem, katram palielinot atalgojumu virs miljona sterliņu mārciņu.

«Seriāla burvība ir tradīcijās, tāpēc bosi ļoti vēlas paturēt šova lielākās zvaigznes. Ar visiem galvenajiem varoņiem tagad ir noslēgti nopietni līgumi,» britu medijiem ziņo informētas personas.

«Downton Abbey» jaunākās sezonas sērijas britu telekanālā ITV sāks rādīt septembrī.

Kā jau ziņots, Kroulija atveidotājs Dens Stīvenss nolēma nepagarināt sākotnēji uz divām sezonām noslēgto līgumu par dalību seriālā. Seriāla veidotāji mēģinājuši pierunāt Stīvensu turpināt filmēšanos seriālā, taču aktieris vēlējies izmēģināt spēkus citās lomās.

Seriāla scenārija autors lords Džūljens Felovss taisnojās, ka «Downton Abbey» veidotājiem nav bijis citas izvēles kā «nogalināt» Metjū Krouliju. Dažu minūšu laikā pēc divas stundas garās sērijas pārraidīšanas telekanālā ITV seriāla fani pauda savas sirdssāpes par iemīļotā varoņa bojāeju, sūrojoties, ka seriāla negaidītais pavērsiens samaitājis viņiem visus Ziemassvētkus.

Seriāla veidotāji taisnojās, ka apsvēruši dažādus tālākā sižeta risinājumus, taču galu galā vienojušies par Metjū bojāeju, jo sižeta līnija, ka Metjū kā citādi pamet savu sievu lēdiju Mēriju un pāra jaundzimušo mazuli, nebūtu ticama. «Ja viņš būtu gatavs atgriezties uz divām trim sērijām nākamajā sezonā, viss būtu savādāk. Tad mēs varētu izgudrot viņam amatu ārzemēs vai kādu karjeru, kas viņam liktu būt prom. Citādi mums nāktos šo ārkārtīgi veiksmīgo mīlas stāstu starp Mēriju un Metjū padarīt par nelaimīgu, kas nebūtu ticami,» skaidroja producenti.

Latvijas skatītāji populāro kostīmdrāmu «Dauntonas abatija» var vērot telekanālā LNT.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu