Masa: Vasaras pārtraukums «Ferrari» komandai ir vitāli svarīgs (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vasaras pārtraukums ir lieliska iespēja «Ferrari» komandai atgūt savu formu un aizvadīt labāku gada izskaņu, uzskata vienības braucējs Felipe Masa. «Ferrari» komanda šosezon uzvarējusi tikai divos posmos un abas reizes to paveicis Masas komandas biedrs Fernando Alonso.

Kaut vasarā komandām divas nedēļas ir aizliegts attīstīt automašīnas, Masa uzskata, ka tieši šis pārtraukums ir īpaši svarīgs, lai darbinieki brīvdienu laikā domātu kā atrisināt problēmas.

«Attīstīšanas darbs ir ļoti svarīgs,» pastāstījis Masa, kura paša vieta komandā pašlaik ir apdraudēta. «Mums jāpadara mašīna ātrāka, tāpēc šīs ir četras nedēļas starp sacīkstēm ir ļoti svarīgas.»

«Zinām, ka pārtraukums ir visām komandām un visas garāžas uz divām nedēļām ir slēgtas. Neviens nedrīkst strādāt, tomēr mašīnu attīstīšana un domāšana ir ļoti svarīga, lai nākamajās sacīkstēs Beļģijā un visā sezonas otrajā daļā mēs būtu daudz konkurētspējīgāki,» teica brazīlietis

«Mūsu mašīna nav tik konkurētspējīga kā gaidījām, tāpēc domāju, ka vissvarīgākais ir riepu jautājums,» nenoliedza Masa. Iepriekšējā posmā Ungārijā piloti pirmoreiz brauca ar jauna sastāva «Pirelli» riepām. Masa atzina, ka šīs riepas var palīdzēt «Ferrari», tomēr jebkuram progresam esot nepieciešams laiks.

Šonedēļ «Ferrari» komanda oficiāli noliedza spekulācijas, ka gatavojas atbrīvot Masu un viņa vietā piesaistīt somu braucēju Kimi Raikonenu.

Pirms tam šīs nedēļas sākumā somu laikraksts «Ilta-Sanomat» ziņoja, ka Raikonens nākamsezon izvēlējies pievienoties «Ferrari», kuru viņš jau pārstāvēja no 2007. līdz 2009.gadam, pirmajā sezonā pagaidām vienīgo reizi triumfējot pasaules čempionātā.

Šobrīd Raikonens pēc aizvadītiem desmit posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā atrodas otrajā pozīcijā ar izcīnītiem 134 punktiem, līderim vācietim trīskārtējam pasaules čempionam Sebastjanam Fetelam no «Red Bull» zaudējot 38 punktus. Savukārt trešais ir Alonso, kura kontā 133 punkti.

Tikmēr Masa ar 61 punktu pašlaik atrodas septītajā vietā.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 277 punktiem ir «Red Bull», kurai ar 208 punktiem seko «Mercedes», bet «Ferrari» ir par 14 punktiem mazāk.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu