Šogad pieaudzis sadegušo automašīnu skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Brent Weichsel, CC BY-NC-ND 2.0

Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrība BTA apkopotajiem datiem, šogad divkāršojies saņemto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par automašīnu degšanas gadījumiem. Šī gada pirmajos septiņos mēnešos uzņēmums jau ir saņēmis 21 KASKO atlīdzību pieteikumu par automašīnu degšanas gadījumiem. Pērn visa gada laikā apdrošināšanas kompānija saņēma 24 atlīdzību pieteikumus.

Šī gada septiņos mēnešos BTA par automašīnu degšanas gadījumiem apdrošināšanas atlīdzībās kopumā izmaksājusi 56 871 latu, savukārt pērn visa gada laikā - 71 714 latus. Visbiežāk spēkrati deguši Rīgā un Rīgas rajonā, savukārt visvairāk atlīdzību pieteikumi šogad saņemti aprīlī (pieci pieteikumi).

Šogad lielākā apdrošināšanas atlīdzība - 19 100 lati - izmaksāta par negadījumu, kad aprīlī Liepājā, iespējams, trešo personu ļaunprātīgas rīcības rezultātā, tika aizdedzinātas vairākas automašīnas, tai skaitā «Audi A8», kas degšanas rezultātā bija norakstāma. Pērn uzņēmuma lielākā izmaksātā atlīdzība par automašīnas degšanas gadījumu bija 24 000 lati. Atlīdzību izmaksāja par negadījumu, kad Siguldā kādā stāvlaukumā īssavienojuma rezultātā aizdegās kravas automašīna «Volvo».

«Vidēji katru gadu 75% gadījumu no visiem saņemtajiem atlīdzību pieteikumiem par automašīnu degšanu, degšanas iemesls ir īssavienojums, bet pārējos gadījumos automašīnas cietušas ceļu satiksmes negadījumos un pēc tam aizdegušās vai arī automašīnas ļaunprātīgi aizdedzinājušas trešās personas. Interesanti, ka specializētā tehnika - kombaini, traktori, smagās automašīnas - pārsvarā gadījumu degušas to nepareizas lietošanas dēļ vai uzpildot degvielu neatbilstoši uguns drošības noteikumiem. Ja 2012.gadā BTA par trīs specializētās tehnikas degšanas gadījumiem izmaksāja 11 002 latus, tad šogad par diviem gadījumiem esam izmaksājuši jau 25 716 latus,» norāda BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore Iveta Rijniece.

Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta datiem šogad pirmajos sešos mēnešos kopumā ir reģistrēts 271 ugunsgrēks, kurā ir deguši transportlīdzekļi. Salīdzinājumā ar pērno gadu, šādu gadījumu skaits ir pieaudzis par 16%. Savukārt pērn kopumā ir reģistrēti 468 transportlīdzekļu degšanas gadījumu.

Atskatoties uz savu 20 gadus ilgo darbību, BTA apkopojusi informāciju par lielākajām izmaksātajām KASKO apdrošināšanas atlīdzībām par automašīnu degšanas gadījumiem:

Top 5:

1. 162 632 LVL 2010. gada oktobrī Baltijas jūrā maršrutā Ķīle-Klaipēda aizdegās prāmis «Lisco Gloria». Ugunsgrēka rezultātā pilnībā cieta arī transportlīdzekļi, kas bija apdrošināti BTA, tai skaitā četri kravas transportlīdzekļi un četras kravas transportlīdzekļu piekabes.

2. 41 590 LVL Apdrošināšanas atlīdzību BTA izmaksāja 2007.gadā par negadījumu, kura rezultātā pilnībā sadega transportlīdzeklis «Porsche».

3. 24 813 LVL Apdrošināšanas atlīdzību BTA izmaksāja par Daugavpilī 2007.gadā notikušu negadījumu, kura rezultātā sadega kravas transportlīdzekļa piekabe «Zasta».

4. 24 000 LVL Apdrošināšanas atlīdzību BTA izmaksāja par negadījumu, kas notika 2012.gada decembrī, kad īssavienojuma rezultātā nodega un nebija atjaunojama kravas automašīna «Volvo».

5. 22 368 LVL Apdrošināšanas atlīdzību BTA izmaksāja par negadījumu, kas notika 2007.gada decembrī, kad Jēkabpilī pilnībā sadega kravas automašīna «Iveco».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu