Pļaviņš: Mani «King of the Beach» turnīrs nežēlīgi nomocīja (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vienu no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem un 2012. gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieku Mārtiņu Pļaviņu aizvadītajā svētdienā notikušais turnīrs «King of the Beach» nežēlīgi nomocījis, jo sportists mēnesi nebija nedz nopietni trenējies, nedz spēlējis, sarunā ar aģentūru LETA atklāja pats spēlētājs.

Jau vēstīts, ka par pludmales volejbola šova «King of the Beach» uzvarētāju svētdien otro gadu pēc kārtas kļuva Jānis Šmēdiņš, kurš pārī ar Ingaru Ivanovu finālā pieveica Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Pļaviņš aizkļuva līdz sacensību pusfinālam.

«Mani «King of the Beach» turnīrs nežēlīgi nomocīja, jo praktiski mēnesi neko nopietnu nebiju darījis,» pauda Pļaviņš. «Turklāt nedēļas sākumā guvu nelielu muguras traumu un visu nedēļu nācās taisīt vingrinājumus uz paklāja, lai tikai šeit varētu kaut ko uzspēlēt. Esmu pārguris, bet pilnībā apmierināts ar rezultātu, iekļūšanu pusfinālā.»

Sportists līdz turnīra sākumam trenējies tikai trīs reizes. Kā zināms, Pļaviņam jūlijā tika konstatēts meningīts, kā rezultātā krietnu laiku nācās pavadīt dīkstāvē.

«Redzams, ka pa šo mēnesi, kurā neko nedarīju, pazudusi izturība, kas ir pats galvenais - aizskriet, pacelt aizsardzībā, iesist varu, bet pēc tās aizsardzības, kad vajag enerģiju, lai dotos uzbrukumā, pietrūkst spēka,» sacīja Pļaviņš. «Ceru, ka šonedēļ gaidāmajā «Grand Slam» posmā Maskavā neviens uz mani nespēlēs un vairāk koncentrēsies uz Aleksandru Soloveju. Es centīšos viņam palīdzēt cik varu, bet noteikti, ka sezonas sākumā to varētu paveikt vairāk.»

Kā ziņots, Pļaviņš sezonas atlikušo daļu nolēmis spēlēt ar Soloveju, lai gan gadu iesāka, spēlējot kopā ar Jāni Pēdu.

«Solovejs treniņos sevi parādījis labi un šīs visas situācijas dēļ jādod viņam iespēja. Varbūt viņš sevi labi parāda, bet, ja nē, decembrī domāsim, ko darīt nākamgad. It kā ir vēl viens gads eksperimentiem, bet tomēr gribu, lai būtu stabilitāte un skaidrība un nākamgad varētu spēlēt ar visiem 100%,» izteicās Pļaviņš.

Arī pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm Pļaviņš palika bez pārinieka. 2009. gadu viņš sāka vienā pārī ar Lauri Iecelnieku, tomēr dueta rezultāti nebija tie labākie, un pēc pasaules čempionāta, kurā viņi palika pēdējā vietā apakšgrupā, sportistu ceļi šķīrās.

Savukārt 2009. gada beigās Pļaviņš pārmaiņus uzspēlēja gan ar Jāni, gan Tomu Šmēdiņu, bet no 2010.gada sezonas par pastāvīgu Pļaviņa partneri kļuva jaunākais no brāļiem Šmēdiņiem, kas vainagojās ar bronzu 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Pirms šīs sezonas J.Šmēdiņš apvienojās pārī ar Aleksandru Samoilovu un Pļaviņš atkal palika bez pārinieka, tāpēc viņš sāka spēlēt ar Pēdu, kurš ar pludmales volejbolu nebija nodarbojies aptuveni desmit gadus.

Kaut pasaules čempionātā šoreiz Pļaviņš ar Pēdu spēja izkļūt no apakšgrupas, sportistu treneris Aigars Birzulis iepriekš izteicies, ka Pēdas sniegumā nav vērojams tāds progress, kas varētu liecināt, ka laika gaitā viņš spētu kļūt par vienu no pasaules labākajiem sportistiem.

Solovejs ir 22 gadus vecs un lielāko daļu savas karjeras spēlējis kopā ar Rihardu Finsteru, šogad izcīnot ceturto vietu pasaules U-23 čempionātā.

Pērn neilgi pirms Londonas Olimpiādes J.Šmēdiņa traumas dēļ Pļaviņš Gštādes «Grand Slam» posmā Šveicē jau startēja pārī ar Soloveju, tomēr, rādot cienījamu sniegumu, zaudēja visos trijos mačos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu