Tambijevs: Uz dažiem varēšu paļauties decembrī pasaules čempionātā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenajam trenerim Leonīdam Tambijevam aizvadītās nedēļas Federācijas kausa izcīņas laikā neesot patikusi komandas spēles organizēšana un disciplīna, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā internetā citēts pats speciālists.

Kā zināms, Latvijas jaunie hokejisti triumfēja Federācijas kausa izcīņā ar trīs spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem un sešiem punktiem turnīra tabulā. U-20 spēlētājiem turnīra ietvaros vajadzēja spēkoties ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandām.

«Kopumā ar turnīru esmu apmierināts, arī par hokejistu attieksmi un pašatdevi neko sliktu nevaru teikt. Tā kā pēdējā brīdī tika izlemts, ka tajā startēs U-20 izlase, pieaicinājām tos spēlētājus, kuri tajā mirklī bija pieejami un kuri vēl nav devušies prom uz saviem ārzemju klubiem. Pirms paša turnīra kopā aizvadījām tikai divus treniņus,» paudis Tambijevs.

Turnīra ietvaros Latvijas U-20 hokejisti pieveica HK «Rīga» ar 3:0, kā arī Čerepovecas «Almaz» ar rezultātu 6:1, taču noslēdzošajā cīņā ar 2:3 atzina Sanktpēterburgas SKA-1946 pārākumu.

«Sacensību laikā man nepatika komandas spēles organizēšana, disciplīna. Pirmās divas spēles bija labas, trešajā bija jūtams, ka spēlētāji līdz galam nav noskaņojušies. Kaut arī brīdināju puišus, ka spēle būs grūta un asa. Pat spēles sākumā nācās paņemt pusminūtes pārtraukumu, lai sapurinātu komandu, jo redzēju, ka zaudējam tieši noskaņošanās ziņā,» atklājis Tambijevs. «Viennozīmīgi šis turnīrs dos vielu pārdomām, redzu jau dažus puišus, uz kuriem varēšu paļauties decembrī pasaules čempionātā. Pamazām sāk iezīmēties sastāvs.»

Latvijas jauno hokejistu treneris iztiecies, ka novembrī gaidāmajā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā U-20 izlase būs gandrīz spēcīgākajā sastāvā. «Turnīrā mums nevarēs palīdzēt Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti. Ir pieci, seši hokejisti, kuri pastiprinās izlasi un kuriem noteikti būtu jāspēlē pasaules čempionātā. Pārsvarā tas skar uzbrukuma līniju.»

Jau vēstīts, ka augustā LHF nolēma turpināt sadarbību ar Tambijevu, kurš U-20 izlasi vada kopš pērnā gada maija. Pirms tam speciālists trenēja U-18 hokejistus.

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionātā Krievijā gadu mijā ieguva desmito vietu, kā rezultātā nācās atstāt augstāko divīziju. Līdz ar to Latvijas juniori šī gada nogalē Polijas pilsētā Sanokā par vienīgo ceļazīmi uz eliti sacentīsies ar Austrijas, Baltkrievijas, Dānijas, Polijas un Slovēnijas vienaudžiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu