Audzē ķirbjus un piedalies čempionātā! (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vitamīniem bagāts, apetīti rosinošā krāsā un nereti smagāks par pašu audzētāju - tāds ir viens no raksturīgākajiem rudens simboliem Latvijas dārzos - ķirbis. Šogad jau astoto gadu pēc kārtas lielveikalu tīkls «Maxima» aicina Latvijas iedzīvotājus ar īpašām rūpēm un sirsnību lolot savos dārzos augošos ķirbjus, lai tos varētu pieteikt tradicionālajam Latvijas ķirbju čempionātam, portālam «Apollo» pastāstīja Viktorija Gulbe, «Maxima Latvija» Zīmola un komunikāciju departamenta direktore.

Lielās dārza ogas audzēšanai vēl ir laiks, jo Latvijas ķirbju čempionāta norise plānota oktobra sākumā. Jau tradicionāli sacensības notiks Rīgas Zooloģiskajā dārzā, piedaloties arī spēkavīram Raimondam Bergmanim. Konkrēts čempionāta datums, kā arī informācija par pieteikšanos tiks izziņota septembrī.

«Pagājušajā gadā pat ķirbju audzēšanai nelabvēlīgie laikapstākļi nespēja likt šķēršļus jauna rekorda uzstādīšanai, tāpēc šogad, kad daba vasarā ir lutinājusi, ir pamats būt optimistiem un cerēt uz vēl neredzēta izmēra dārza milzeņa triumfu,» prognozē Viktorija Gulbe, «Maxima Latvija» Zīmola un komunikāciju departamenta vadītāja.

Pērn sacensībās, uzstādot jaunu Latvijas rekordu, uzvarēja 165 kg smags ķirbis, kuru izloloja skrundēniete Daina Badovska. «Gadu gaitā esam novērojuši, ka vislielākās dārza ogas mūsu sacensībās tradicionāli tiek pieteiktas no Dagdas, Skrundas un Carnikavas saimniecībām, bet vēlamies aicināt arī citu novadu ķirbju audzētājus būt aktīviem un pieteikt čempionātam savus ķirbjus,» stāsta V.Gulbe.

Arī šogad lielāko ķirbju audzētāji tiks apbalvoti ar balvām - lielveikalu tīkla «Maxima» dāvanu kartēm.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu