Federers nesatraucas par kritumu ATP rangā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers nav satraucies par piedzīvoto kritienu ATP rangā vien nedēļu pirms gaidāmā ASV atklātā čempionātā.

Pagājušajā nedēļā Federers Sinsinati «Masters 1000» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā trijos setos piekāpās spānim Rafaelam Nadalam, tāpēc šonedēļ ATP rangā viņš atkrita uz septīto vietu. Tik zemu šveicietis nav atradies kopš 2002.gada oktobra.

Jau nākamajā nedēļā gaidāms gada ceturtais «Grand Slam» turnīrs - ASV atklātais čempionāts -, kurā arī pieckārtējais čempions Federers būs izlikts vien ar septīto numuru. Iepriekšējo reizi tik zemu izlikts ASV atklātajā čempionātā viņš bija pirms 11 gadiem, kad turnīrā bija saņēmis 13. numuru.

«Kritiens rangā nemaina neko saistībā ar ASV atklāto čempionātu. Nav lielas atšķirības - tu esi pasaules ceturtais vai astotais numurs,» izteicies Federers. «Rangs nav svarīgākais, pēc kā tiecos. Galvenais ir, lai es rādītu labu sniegumu, un uzskatu, ka šobrīd to arī daru.»

Jūlijā 32 gadus veco šveicieti mocīja problēmas ar muguru, bet šobrīd viņš tām ir ticis pāri. Pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā Federers aizkļuva līdz Hamburgas ATP turnīra pusfinālam, bet savā dzimtajā Šveicē notikušajā Gštādes turnīrā piekāpās jau pirmajā mačā. Tas viņam šī mēneša sākumā lika atsaukt dalību no Monreālas «Masters 1000» turnīra.

«Vēlējos pēc iespējas ātrāk aizmirst Vimbldonu. Biju gatavs spēlēt Hamburgā un centos izbaudīt spēlēšanu, tomēr man bija pārāk daudz problēmu ar muguru,» atceras Federers. «Gštādei nebiju sagatavojies, kaut spēlēju labi. Bija nomācoši, ka nespēju spēlēt pietiekami labi.»

ASV atklātā čempionāta pamatturnīra izloze gaidāma ceturtdien.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu