Kazahstānas klubs pirms UEFA Čempionu līgas spēles upurējis aitu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kazahstānas čempionvienība Karagandas «Šahtjor», uzsākot UEFA Čempionu līgas izšķirošo kvalifikācijas kārtu, kurā sacentīsies ar slaveno Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic», upurējusi aitu.

Otrdien «Šahtjor» komanda valsts galvaspilsētā Astanā uzņems «Celtic» futbolistus, un šajā duelī Kazahstānas komanda ir izteikta pastarīte.

Kā atzinis galvenais treneris Viktors Kumikovs, aita upurēta dienu pirms cīņas, tomēr tam nevajadzētu pievērst īpašu uzmanību, jo tas klubam ir ierasts rituāls.

«Mēs tikai ievērojam tradīcijas,» uzsvēra Kumikovs. «Puiši nolēma, ka, kaut ar play-off kārtu esam sasnieguši jaunu līmeni, nedomājam lauzt tradīciju.»

Kā vēsta portāls «vesti.kz», uz stadionā notikušo ceremoniju uzaicināts arī vietējās mošejas garīdznieks, kurš pārraudzījis tradīciju. Tāpat publicēta fotogrāfija, kurā redzama nelaimīgā melnā avs, kas ratos tiek stumta uz stadionu.

Daudzās musulmaņu valstīs, kā Kazahstāna, joprojām tiek uzskatīts, ka rituāla aitas upurēšana pirms nozīmīgiem notikumiem nes laimi. Nokautās aitas gaļa parasti tiek izdalīta trūcīgajiem.

Pēc nedēļas abas komandas aizvadīs atbildes spēli Glāzgovā. Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, kvalificēsies pamatturnīram, bet zaudētāji sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīrā.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu