Bekmanim astotā vieta «Baltic Chain» velobrauciena otrajā posmā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas riteņbraucējs Indulis Bekmanis no «Alpha Baltic»/«Unitymarathon.com» komandas otrdien izcīnīja astoto vietu daudzdienu velobrauciena «Baltic Chain» («Baltijas ceļš») (UCI kat.2.2) otrajā posmā.

Posmā, kurā sportistiem bija jāpārvar 193,9 kilometrus gara distance ar startu Tallinā un finišu Vīlandē, par uzvarētāju kļuva vācietis Marsels Meisens («BKCP-Powerplus»), kurš finišēja pēc četrām stundām 22 minūtēm un 40 sekundēm.

Vienāds laiks ar uzvarētāju tika fiksēts arī nākamo piecu vietu ieguvējiem, bet Bekmanis finišēja deviņu sportistu grupā, kas Meisenam zaudēja trīs sekundes. Šajā grupā iekļāvās arī Emīls Liepiņš no «Alpha Baltic»/«Unitymarathon.com» komandas, kuram 11. pozīcija.

Citviet Andris Vosekalns («Rietumu-Delfin») ierindojās 17. vietā desmit sekundes aiz uzvarētāja, bet Armands Bēcis («Rietumu-Delfin») un Reinis Andrijanovs («Alpha Baltic»/«Unitymarathon.com») ieņēma attiecīgi 32. un 33. pozīciju 26 sekundes aiz Meisene. Kristofers Rācenājs («Alpha Baltic»/«Unitymarathon.com») finišēja 66. vietā, bet Andris Smirnovs («Rietumu-Delfin») otro posmu noslēdza 105. pozīcijā 120 braucēju konkurencē.

Kā ziņots, divi «Alpha Baltic»/«Unitymarathon.com» komandas braucēji Lauris Špillers un Mārtiņš Savickis jau pirmajā posmā neiekļāvās laika limitā un no tālākas dalības sacensībās izstājās.

Kopvērtējumā līderis pēc diviem posmiem ir zviedrs Markuss Foglums-Kārlsons, bet attiecīgi 13. un 15. vietā atrodas Liepiņš un Bekmanis, kuri no viņa atpaliek par 18 sekundēm.

Vosekalns kopvērtējumā ieņem 21.vietu (+21 sekunde), Andrijanovs atrodas 37. pozīcijā (+41 sekunde), Bēcis ar identisku laiku seko 49. vietā, Rācenājs ieņem 73. pozīciju (+54 sekundes), bet Smirnovam pašlaik 99.vieta minūti un 55 sekundes aiz līdera.

Šīgada «Baltic Chain» velobrauciens norisinās sešos posmos, sportistiem sacenšoties četru valstu teritorijā. Līdz šim sacensības tradicionāli notikušas piecos posmos trīs valstīs, bet tagad organizatoru pulkam pievienojusies arī Somija. Sacensībām piešķirta Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) 2.2 kategorija.

Arī trešdien sacīkstes notiks Igaunijā, bet Latvijas posms ceturtdien norisināsies no Smiltenes līdz Siguldai. Dalībnieki pa Valmieras šoseju brauks līdz Raganai, bet pēc tam veiks divus tā sauktos Siguldas apļus - Sigulda-Ragana-Murjāņi. Velomaratona starpfinišs paredzēts Murjāņos. Piektdien gaidāma atpūtas diena, bet nedēļas nogalē tiks aizvadīti pēdējie divi posmi, kas risināsies Lietuvā.

«Baltic Chain» ir tradīcijām bagāts daudzdienu velobrauciens, kas bija ļoti populārs jau no tā pirmsākumiem pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Lai arī pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas neatkarības atjaunošanas tas apsīka, 2011. gadā, pateicoties visu trīs valstu riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, sacensības tika atjaunotas, un tās sekmīgi norisinājušās jau divus gadus.

Pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām - Latviju un Lietuvu - norisinājās 1955. gadā. 1959. gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju.

Velobraucienam katru gadu, izņemot pirmos četrus pastāvēšanas gadus, tika mainīts maršruts, un 1976. gadā trim Baltijas republikām tika pievienota arī Baltkrievija, bet pēdējos gados sacensības kļuvušas par kupli pārstāvētām un UCI normētām sacīkstēm.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu