Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorāna tīkla «Tex-Mex» šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā gardu saldo ēdienu - Plūmju griljāža ar mājas saldējumu un cukurniedru cukura sīrupu.
Ceptas plūmes ar saldējumu (10)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Plūmju griljāža ar mājas saldējumu un cukurniedru cukura sīrupu
Nepieciešams:
- Plūmes 600 g
- Cukurs 50 g, jeb 2 ēdamkarotes
- Kanēlis 10 g
- Saldējums
- Cukurniedru cukurs 100 g
- Ūdens 50 g
Pagatavošana:
Plūmes atbrīvo no kauliņiem, pēc tam tās sagriež uz pusēm. Apstrādātās plūmju pusītes pārber ar cukuru un kanēli. Plūmes liek cepties cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes 180° C temperatūrā. Katliņā uzvāra ūdeni, tam pievieno cukurniedru cukuru un reducē to tik ilgi, kamēr cukurs sāk sabiezēt. Karstās plūmju pusītes pasniedz kopā ar saldējumu, ko pirms pasniegšanas pārlej ar sīrupu.