Automašīna – «Bakugāns» (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Dienvidkorejas zinātnes un tehnoloģiju attīstības institūta studenti ir radījuši unikālu elektromobili, kurš dažu sekunžu laikā var savilkties gluži kā «bakugāns».

Nelielais elektromobilis ar aprīkots ar 13,6 kWh bateriju un ar pilnu uzlādi, kura ilgst nieka desmit minūtes spēj nobraukt 100 kilometrus. Elektromobiļa oficiālais nosaukums ir «Armadillo-T» un tas ir paredzēts, lai efektīvi varētu pārvietoties pa pilsētu.

Kad automašīna ir «izstiepusies» tās garums sasniedz 280 centimetrus, taču savelkoties tā aizņem tikai 165 centimetrus. Ar šādiem parametriem to ir iespējams novietot jebkurā brīvajā vietā. Automašīnai ir izstrādāta arī aplikācija ar kuras palīdzību automašīnu var no attāluma ievadīt šaurajā stāvvietā.

«Armadillo-T» svars ir tikai 450 kilogrami un maksimālais ātrums nepārsniedz 60 kilometrus stundā, kas nav gluži piemērots, lai pārvietotos pa lielceļu, taču ideāli noderēs pilsētas dzīvei.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu