Latvijas hokeja virslīgas čempionātā zināms galīgais komandu skaits (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo.lv

Gaidāmajā Latvijas hokeja čempionāta sezonā spēcīgākajā līgā tomēr nestartēs Tukuma un Ventspils apvienotā komanda, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Hokeja federācijā (LHF).

Par komandas «Tukums» spēlēšanu Latvijas čempionātā tika runāts jau kopš maija. Vēlāk no vienības puses šāda interese pazuda, bet augusta vidū tā atkal atjaunojās.

Galu galā tomēr izlemts par labu nestartēšanai Latvijas čempionātā, kas nozīmē, ka valsts spēcīgākajā līgā nākamajā sezonā spēlēs sešas komandas - «Kurbads», «Dinamo»/«Juniors», «Zemgale»/JLSS, «Rīga»/«Prizma», «Daugavpils» un «Ozolnieki»/«Monarch».

Regulārajā čempionātā katra no komandām sešos riņķos aizvadīs pa 30 spēlēm.

«Virslīgas kalendāra projekts šobrīd ir izsūtīts komandām. Gaidām no tām komentārus un izmaiņas,» aģentūrai LETA izteicās LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Plānots, ka jaunā virslīgas sezona sāksies 7. septembrī un ilgs līdz nākamā gada 7. aprīlim.

Kā zināms, valsts spēcīgākajā līgā nākamajā sezonā nestartēs «Liepājas metalurgs», kas pēc rūpnīcas finansiālajām problēmām jau iepriekš paziņoja ar profesionālas komandas neuzturēšanu. Saskaroties arī ar spēlētāju resursu trūkumu, izlemts par atteikšanos no dalības Latvijas čempionātā, gan saglabājot kluba pārstāvniecību jauniešu turnīros.

Tāpat jaunajā sezonā turnīrā vairs nespēlēs pērnās sezonas čempioni «SMScredit.lv», kam radušās problēmas ar sponsoru piesaisti.

Pērnās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā «SMScredit.lv» ar kopējo rezultātu 3-0 uzvarēja «Juniors» komandu. «SMScredit.lv» hokejisti par valsts čempioniem kļuva pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionātā piedalījās astoņas komandas.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu