Baltijas handbola līgas klubu skaits nākamajai sezonai sarucis par vienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pretēji iepriekš izskanējušajai informācijai, jaunajā Baltijas līgas sezonā startēs astoņi handbola klubi no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Baltkrievijas, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF).

Iepriekš tika ziņots par deviņu komandu dalību sacensībās, tomēr turnīrā nestartēs Lietuvas klubs Kauņas «Granitas».

Vienības dalība jaunajā sezonā netika apstiprināta pret organizatoriem nenokārtoto parādsaistību dēļ.

Turnīrā piedalīsies trīs komandas no Baltkrievijas, divas no Igaunijas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Lietuvas un Somijas.

Latviju sacensībās pārstāvēs «Celtnieks»/LSPA komanda, kas iepriekš startējusi ar nosaukumu LSPA/NB SAN.

Kā ziņots, pērn Baltijas līgā startēja divas Latvijas komandas - Dobeles «Tenax» un LSPA/NB SAN. Dažādu iemeslu dēļ ne «dobelnieki», ne arī divkārtējie Latvijas čempioni Ludzas «Latgols» šogad nav pieteikušies dalībai turnīrā.

Somiju turnīrā pārstāvēs valsts čempioni «Riihimaen Cocks», Igauniju - divas spēcīgākās valsts komandas Pilvas «Serviti» un «Kehra», Lietuvu - valsts čempioni Klaipēdas «Dragunas», bet Baltkrieviju - vicečempioni Minskas SKA, Brestas «Meškov» un jauniešu komanda Minskas «Vitjaz».

Regulārajā turnīrā komandas aizvadīs divus apļus, pa vienam mačam savā laukumā un izbraukumā. Labākās četras komandas iekļūs «Final Four» turnīrā, kas notiks Klaipēdā vai Pilvā, noskaidrojot Baltijas līgas čempionu.

Pirmās sacensību spēles tiks aizvadītas jau septembrī.

Pērn Baltijas līgā triumfēja Minskas SKA handbolisti, savukārt Latvijas komandas ieņēma pēdējās vietas - «Tenax» bija septītajā, bet LSPA/NB SAN ierindojās astotajā vietā, turklāt ciešot zaudējumus visos 14 mačos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu