Patiesība par to, vai cilvēks var apgūt svešvalodu 2 stundu laikā (90)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

Pēdējā laikā internetā ir parādījušies neticami piedāvājumi ar dažādām programmām, kuras sola iemācīt svešvalodu dažu dienu, pat dažu stundu laikā. Piedāvājumu ir tik daudz, ka nevarējām noturēties un nepainteresēties par vienu no tiem vairāk. Mums izdevās sazināties ar programmas [s:45728] autoru Marvelu Greju. Lai arī tas tiešām liekas neiespējami, bet Marvels Grejs ir pilnīgi reāls cilvēks (šis gan ir viņa pseidonīms, kurš pieņemts labskanības dēļ, līdzīgi kā tas ir daudziem publiskiem cilvēkiem - rakstniekiem, dziedātājiem vai aktieriem). Publicējam pavisam īsu interviju ar cilvēku, kurš ir izveidojis apmācības metodi, ar kuras palīdzību apgūt svešvalodas pamatus ir iespējams pāris stundu laikā. (Apguvei pieejama ne tikai Angļu valoda, bet arī Vācu, Franču, Itāliešu, Spāņu, Zviedru un Krievu valodas.)

www.talk2travel.com

Jā, tas ir iespējams. Tas ir izmēģināts un dzīvē pierādīts. Savu semināru laikā es jebkuram skaitam cilvēku spēju iemācīt jebkuru svešvalodu nieka 2 stundu laikā.

Te gan ir nepieciešama neliela piebilde. Runa ir par valodas pamatzināšanām. Jo termins «apgūt valodu» vispār nav īpaši korekts, tā kā valodas apgūšana ir nebeidzams process, kuru var pilnveidot un uzlabot mūžīgi. Taču ar kaut ko ir jāsāk. Un vislabāk ir sākt ar valodas pamatiem, kurus var apgūt nieka 2 stundu laikā.

Labi, bet kas tad ir «valodas pamatzināšanas» ?

Kad es sāku veidot savu programmu es nekur nevarēju atrast īsu un konkrētu formulējumu izteicienam «valodas pamatzināšanas». Tāpēc es pats priekš sevis un saviem studentiem esmu formulējis terminu «valodas pamatzināšanas». Valodas pamatzināšanas ir zināšanu un iemaņu kopums, kas cilvēkam atrodoties svešā vietā ļauj apmierināt savas pamatvajadzības.

Katram, kurš ir ceļojis, noteikti ir zināms, kas nepieciešams vienam pašam nokļūstot svešā vietā. Tad lūk, apgūstot valodas pamatzināšanas cilvēks ir spējiīgs nokļūt no vienas vietas uz citu, pasūtīt vai iegādāties ēdienu un pirmās nepieciešamības preces, noorganizēt sev naktsmājas, palūgt palīdzību vai vienkārši soicializēties un uzturēt labas attiecības ar apkārtējiem.

Savā programmā Jūs apgalvojat, ka nepieciešamais vārdu skaits, lai sazinātos svešā valodā ir 123 vārdi. Šis skaitlis liekas neticami mazs.

Šaubu nav, ka jo vairāk vārdus zināsiet, jo labāk. Taču te man jāpastāsta kāds piemērs no dzīves.

Sen ir zināms, ka cilvēks ar pavisam nelieliem līdzekļiem var paveikt lielus darbus, ja vien viņš pareizi izmanto šos resursus. Katram ir pazīstama kāda mājsaimniece, kura no pāris vienkāršiem produktiem var pagatvot vairākas gardas maltītes. Tāpat ir zināmas saimnieces, kuras pagatavošanas procesā jebkurus produktus var padarīt neēdamus arī tad, ja tie bija gana garšīgi bez īpašas apstrādes.

Veidojot programmu es ņēmu par paraugu šo visiem zināmo faktu un varu droši apgalvot, ka galvenais nebūt nav zināmo vārdu skaits, bet gan tas vai zinu pareizos vārdus un cik veikli spēju ar tiem manipulēt. Viss ir tieši tāpat, kā ar saimnieci, kurai ir pieejami daži produkti, viņas meistarība, fantāzija, nedaudz drosmes un pārliecības.

www.talk2travel.com

Joprojām grūti noticēt, ka 123 vārdus var iemācīties 2 stundu laikā.

Piekrītu, ka 123 vārdus iemācīties 2 stundu laikā nav iespējams. Taču izrādās, ka daudziem tas nemaz nav vajadzīgs. Veicot testus ar semināra dalībniekiem, kuri nevar pateikt nevienu sakarīgu teikumu angļu valodā, izrādījās, ka daudzi no viņiem visus šos vārdus jau zina. Atlika tikai iemācīties ar tiem pareizi un droši rīkoties. Pēc divu stundu gara semināra viņi bija gatavi doties ceļā kaut vai tajā pašā mirklī.

www.talk2travel.com

Kāds ir Jūsu ieteikums cilvēkiem, kuriem ir nepieciešams apgūt kādu svešvalodu ļoti īsā laikā.

Tiem, kuri grib apgūt svešvalodu ļoti īsā laikā protams ir jāizvēlas reāli sasniedzami mērķi un jācenšās pienācīgi apgūt konkrētās valodas pamatus un to vislabāk ir izdarīt tieši ar manas metodes palīdzību.

www.talk2travel.com

www.talk2travel.com

www.talk2travel.com

www.talk2travel.com

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu