PETA cer panākt rituālas dzīvnieku upurēšanas aizliegšanu futbolā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dzīvnieku tiesību aizstāvju grupa PETA aicinājusi Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA) aizliegt rituālu dzīvnieku upurēšanu.

Šonedēļ ažiotāžu sacēla informācija, ka Kazahstānas čempionvienība Karagandas «Šahtjor», uzsākot UEFA Čempionu līgas izšķirošo kvalifikācijas kārtu pret slaveno Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic», upurējusi aitu.

Šāds rituāls, ko «Šahtjor» komanda veicot regulāri, nesa augļus, un Kazahstānas klubs savā laukumā izcīnīja diezgan negaidītu uzvaru ar 2:0.

PETA vēstulē UEFA prezidentam Mišelam Platinī aicinājusi viņu izmantot savu ietekmi, lai «prestižajās sacensībās netiktu pieļauta tik šausmīga nežēlība».

«Rituālas dzīvnieku slepkavības sarūgtina gādīgus cilvēkus visā pasaulē,» izteicās PETA direktore Mimi Bekeči. «Vai es, lūdzu, varu saņemt jūsu garantiju, ka pie stadioniem, kuros risinās Eiropas futbola spēles, vairs netiks atļauta dzīvnieku nogalināšana?»

Tāpat vēstulē norādīts, ka UEFA sevi sauc par «tālredzīgu» organizāciju, un Platinī izteicies, ka UEFA «ir pienākums aizsargāt spēli, spēlētājus un mūsu vērtības».

Daudzās musulmaņu valstīs, kā Kazahstāna, joprojām tiek uzskatīts, ka rituāla aitas upurēšana pirms nozīmīgiem notikumiem nes laimi. Nokautās aitas gaļa parasti tiek izdalīta trūcīgajiem.

Komanda, kas kvalifikācijas izšķirošajā kārtā uzvarēs divu spēļu summā, kvalificēsies Čempionu līgas pamatturnīram, bet zaudētāji sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīrā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu