HK «Rīga» ieradusies Pasaules kausa turnīra mājvietā Omskā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Latvijas hokeja komanda «Rīga» sestdien agri no rīta ieradusies Omskā, kur neilgi pirms jaunās sezonas sākuma piedalīsies Pasaules kausa izcīņā jauniešiem.

Turnīrs Krievijas pilsētā Omskā notiks no 25. līdz 31. augustam.

Latvijas klubs spēkosies turnīra A apakšgrupā kopā ar bijušo latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona komandu Dubjūkas «Fighting Saints», kas cīnās Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), pēdējo divu sezonu Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionvienību Omskas «Omskije jastrebi» un Čehijas komandu Vitkovices «Steel».

Pirmo spēli rīdzinieki aizvadīs svētdien, 25. augustā, pret «Fighting Saints», pēc tam pirmdien sekos cīņa pret «Omskije jastrebi», bet trešdien gaidāms mačs pret «Steel» hokejistiem.

«Rīgas» komandas galvenais treneris Leonīds Tambijevs ar saviem palīgiem uz šo turnīru līdzi paņēmis 25 hokejistus: trīs vārtsargus - Nils Grīnfogels, Rihards Cimermanis un Salvis Balandins; astoņus aizsargus - Patriks Škuratovs, Krišs Lipsbergs, Edgars Siksna, Rinalds Rosinskis, Edmunds Augstkalns, Matīss Gelažis, Haralds Neimanis un Jānis Jaks; kā arī 13 uzbrucējus - Ruslans Ignatovičs, Edgars Kurmis, Rūdolfs Maslovskis, Andris Siksnis, Ričards Kondrats, Artūrs Ševčenko, Gatis Sprukts, Rodrigo Ābols, Oskars Batņa, Daniels Riekstiņš, Kārlis Ozoliņš, Kirils Galoha, Rustams Begovs un Nikolajs Jelisejevs.

Tikmēr B apakšgrupā sacentīsies Ontario hokeja līgas (OHL) vienība Sadberi «Wolves», kas turnīrā triumfēja pagājušajā gadā, Gēteborgas «Frolunda Indians» komanda no Zviedrijas, Somijas klubs Hāmēnlinnas HPK un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» komanda no Baltkrievijas.

Salīdzinājumā ar pērnā gada turnīru dalībnieku skaits sacensībās sarucis no 12 līdz astoņiem.

Pirmajā turnīra norises gadā «Rīgas» komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, tomēr turnīra gaitā kā vienīgā spēja pieveikt tā brīža MHL čempionvienību Maskavas «Krasnaja armija», bet pērn Latvijas vienība ieņēma ceturto vietu apakšgrupā starp sešām komandām, nekvalificējoties pusfinālam.

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra ievadā. «Rīgas» komanda tajā piedalīsies ceturto gadu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu