«Līvu» koncerts devis Groduma piemiņas vietai lielu daļu ziedojuma (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. augustā Dzintaru koncertzālē izskanēja grandiozs «Līvu» un «Līvu skarto» koncerts «NEZĀLES NEIZNĪKST!». Koncerta ienākumi tiks nodoti Groduma piemiņas vietas izveidei Liepājā.

Iespējams, pati leģendārākā latviešu rokgrupa sniedza savilņojošu koncertu «Nezāles neiznīkst!», kurā tikās dažādu paaudžu «Līvi». Koncerts bija veltījums grupas ilggadējam dalībniekam Jānim Grodumam un tā ienākumi paredzēti viņa piemiņas vietas izveidei. Plānots, ka tās galvenais objekts būs simbolisks «roka ministra» (tā mūziķi dēvēja gan draugi, gan prese) krēsls, ko ar Groduma dzīvesbiedres Elitas Patmalnieces līdzdalību veido Liepājas metālmākslinieks Reinis Kuncītis.

Šobrīd piemineklis ir skiču izstrādes stadijā.

Līdzās visu paaudžu «Līviem» Dzintaros uzstājās arī «Līvu skartie» – grupas draugi, līdzgaitnieki, cienītāji un sekotāji – «Liepājas brāļi», «Credo» ar «Liepājas Sudraba vilņu kori», Olga Rajecka, Aija Andrejeva un Alex, Ivo Fomins, «Melo M», Harijs Zariņš ar grupu «Colt», «Relicseed», «Laime pilnīga», Jānis Buķelis, kā arī «Līvu» gara tiešie mantinieki Elviss Grodums un Fēlikss Ķiģelis.

Pārdotās biļetes «roka ministra» krēsla izveidei pēc koncerta izmaksu segšanas ienesušas 9922 latu! Paldies apmeklētājiem arī par Ls 464,41, kas saziedoti koncerta laikā Dzintaru koncertzāles teritorijā, kā arī par Ls 1264 Groduma ziedojumu kontā «Swedbank».

Pieminekļa tāmes vērtība ir Ls 13700. Šobrīd savākta nepieciešamās summas lielākā daļa - Ls 11651. Vēl vajadzīgi Ls 2049, tādēļ «Līvu» un Groduma cienītāji tiek aicināti turpināt ziedojumus. Groduma piemiņas vietas atklāšana paredzēta 2014. gadā.

Ziedot var vairākos veidos:

  • Ziedojot Groduma piemiņas vietas izveidei uz Swedbankā atvērto ziedojumu kontu: LV38HABA0551037026852
  • Izmantojot Mārtiņa Freimaņa ziedojumu kontu «mff.lv/donate» norādot ziedojuma mērķi – Groduma piemiņas vietas izveidei
  • Iegādājoties CD izlasi «Nezāles neiznīkst», jo izpildītāja atlīdzība no šiem ienākumiem tiek novirzīta Jāņa Groduma piemiņas vietas izveidei. CD var iegādāties mūzikas veikalos un «micrec.lv». MP3 var iegādāties šeit: «doremi.lv».
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu