Mācību centrs nodrošina ar darbu tūrisma nozarē (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tūrisma un profesionālās apmācības uzņēmums «Poētika» sadarbībā ar tūrisma operatoriem un aģentūrām «Rīgas tūristi», «LAD 1», «SIBUS izveidojis programmu, kā nodrošināt tūrisma uzņēmumus ar kvalificētiem darbiniekiem, mazināt bezdarbu un organizēt apmācības, saskaņā ar tirgus pieprasījumu, portālam «Apollo» pastāstīja Inga Jaunzeme-Grīnvalde, SIA «Poētika» mārketinga komunikāciju konsultante.

Uzņēmums «Poētika» 10 gados uzkrāto pieredzi tūrisma un viesmīlības nozarē apkopojis konkrētā praktiskā viena gada apmācības programmā, kuras absolventi iegūst profesionālās pilnveides apliecību par iegūto kvalifikāciju, IZM apstiprināto profesijas kodu un darba vietu. Mācību centrs līdz ar to ir kā starpnieks starp izglītojamo un potenciālo darba devēju.

Uzņēmuma vadītāja Lidija Saveļjeva norāda, ka, analizējot izveidojušos situāciju ar tūrismu saistīto uzņēmumu personāla resursu pārvaldībā, konstatēts, ka tirgus ir pārsātināts ar augstskolās tūrisma teoriju studējošiem jauniem speciālistiem, kuriem nav praktiskā darba pieredzes un kurus šā iemesla dēļ tūrisma uzņēmumi nelabprāt ņem darbā.

Centrs ir izveidojis 9 mēnešu programmu ceļojumu konsultanta profesijas apguvei 960 mācību stundu apmērā, 240 no kurām ir prakse tūrisma uzņēmumos. Ja apmācāmais sekmīgi pabeidz studijas, «Poētika» sniedz rekomendācijas sadarbības partneriem - tūrisma uzņēmumiem.

Tiem cilvēkiem, kas neplāno mainīt darbu, bet vēlas sevi realizēt un iegūt papildus profesiju, centrs piedāvā ekskursiju vadītāja kursus. Latvija jau šobrīd ir pieprasīta zeme un Rīgai ir labs reitings kā drošai un skaistai pilsētai. 2014.g Rīga ir izsludināta kā Eiropas kultūras galvaspilsēta un plānojas lielāks tūristu pieplūdums, tāpēc ekskursiju vadītāji būs pieprasīti. Tā ir arī iespēja iegūt jaunus draugus un paplašināt savu kontaktu loku.

Pabeidzot tūrisma grupu vadītāju kursus, absolventiem ir iespēja ceļot pa Eiropas valstīm un visu pasauli, pavadot tūristus.

«Poētika» vadītāja Lidija Saveļjeva norāda, ka izveidotā sistēma būtība nav nekas jauns, jo vēl pavisam nesenā pagātnē pirms divdesmit gadiem izglītības sistēmā pastāvēja tā saucamā pēcstudiju norīkojumu prakse uz konkrētiem uzņēmumiem, jo pastāvēja speciālistu plānošanas programmas tautsaimniecības vajadzībām valstiskā līmenī.

Šobrīd mācību centrs «Poētika» sagatavojis līdzīgus algoritmus restorāna un viesnīcu darba organizācijas, telpas vides noformēšana, grāmatvedība un uzņēmējdarbības organizācijas programmās, lai apmācāmie, saņemot apliecību, varētu uzreiz iekārtoties darbā vai paši atvērt savu uzņēmumu.

Pasniedzēji visi ir praktizējoši zinoši speciālisti, kas sniedz apmācāmajiem svaigas ar praktiskām dzīves situācijām saistītas zināšanas.

Galvenā mācību centra funkcija joprojām ir jaunu zināšanu un informācijas sniegšana attiecīgajā sfērā, jo uz kursiem nāk arī cilvēki, kas vēlas iegūt papildu zināšanas saviem hobijiem, paaugstināt savu kvalifikāciju - uzņēmumu vadītāji, topmenedžeri, šefpavāri u.c.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu