Piecas komandas iekļūst Čempionu līgas pamatturnīrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pamatturnīru otrdienas vakarā sasniedza Londonas «Arsenal», Vīnes «Austria», Gelzenkirhenes «Schalke 04», Bukarestes «Steaua» un «FC Basel 1894».

«Arsenal» futbolisti, kuri jau pirms nedēļas viesos praktiski bija nodrošinājuši uzvaru divu spēļu summā, savā laukumā pārspēja Stambulas «Fenerbahce» komandu ar 2:0, tādējādi divu maču summā uzvarot ar 5:0. Atbildes spēlē abus vārtus «Arsenal» labā guva velsiešu pussargs Ārons Remzijs.

«Austria» pēc uzvaras ar 2:0 pirmajā spēlē viesos pār Zagrebas «Dinamo» varēja justies diezgan droši, turklāt atbildes mača sākumā mājiniekus vadībā izvirzīja Floriāns Maders. Tomēr spēles turpinājumā «Dinamo» guva trīs vārtus (Marčelo Brozovičs, Huniors Fernandess un Fatoss Bečirajs) un divu spēļu summā izvirzījās vadībā, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem. Taču pēdējais vārds mačā piederēja Romānam Kīnāstam, kurš 82. minūtē nodrošināja «Austria» vietu Čempionu līgas pamatturnīrā.

«FC Basel» jau pirms nedēļas spēra platu soli pretī pamatturnīram, bet otrdienas vakarā ar 2:0 uzvaru savā laukumā pār Razgradas «Ludogorets» nodrošināja panākumu divu spēļu summā ar 6:2. Atbildes mačā vārtus laukuma saimnieku labā guva Fabiāns Fraijs un Filips Dēgens.

«Steaua» pēc neizšķirti 1:1 pirmajā mačā atbildes spēli izbraukumā iesāka lieliski, pirmajās deviņās minūtēs gūstot divus vārtus (Nikolae Stanču un Federiko Pjovakari). Lai gan atlikušajā laikā Varšavas «Legia» spēja atspēlēties (Miroslavs Radovičs un Jakubs Rzežņičaks), tomēr divu spēļu summā, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem, pārāki izrādījās «Steaua» futbolisti.

Tikmēr «Schalke 04» atbildes mačā izbraukumā ar 3:2 pieveica Saloniku PAOK, divu maču summā triumfējot ar 4:3. Viesi divreiz izvirzījās vadībā (Ādams Šalajs un Juliāns Drakslers), bet mājinieki abas reizes atspēlējās (Stefanos Atanasiadis un Kostas Kacuranis), tomēr 90. minūtē uzvaru mačā «Schalke 04» nodrošināja Šalajs.

Šovakar noskaidrosies atlikušās piecas komandas, kuras šosezon startēs Čempionu līgas pamatturnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu