Diskusija «Skolotājs - starpnieks vai guru?»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ben110, CC BY-NC-ND 2.0

Ar vienu soli jaunajā mācību gadā, bet otru nebeidzamajos mūžizglītības plašumos, kinoteātris «Kino Bize» šo ceturtdien, 29.augustā plkst.18.00 aicina uz diskusiju - sarunu par skolotāja lomu mūsdienu sabiedrībā izglītības programmas ietvaros, inovāciju krustpunktos un arvien jaunu pieeju meklējumos, portālu «Apollo» informēja Laura Lizuma.

Līdzās Izglītības un zinātnes ministrijas un Valsts izglītības satura centra pārstāvjiem, sarunā piedalīsies arī jaunie un radošām idejām bagātie izglītības programmas «Iespējamā Misija» absolventi, kā arī citi alternatīvās izglītības projektu autori, kas līdzās ierastajam mācību procesam piedāvā inovatīvus risinājumus ne tikai tehnoloģiju, bet arī satura jomā.

Tiesa, izglītības satura un izpausmju piedāvājums šoreiz tiks aplūkots tieši no skolotāja skatupunkta. Skolotājs kā ceļvedis un starpnieks zināšanu un prasmju apguvē, pielietošanā un tālāknodošanā. Skolotājs no pirmajiem vārdiem un soļiem līdz mūžizglītības plašumiem, skolotājs - autoritāte un padomdevējs, iedvesmas persona vai tikai uzraugs sistēmas prasību izpildē. Kādas izmaiņas piedzīvojusi skolotāja profesija un kāds ir skolotāja standarts un ideāls mūsdienu sabiedrībā un virtuālās izglītības iespēju laikmetā?

Diskusiju vadīs Jorkas Universitātes absolvents un «Iespējamās Misijas» 6.iesaukuma dalībnieks, topošais sociālo zinību un ekonomikas skolotājs Jānis Strods.

Pēc vērtīgām sarunām plkst.20.00 kinoteātrī «Kino Bize» bezmaksas seansā tiks demonstrēta kanādiešu režisora Filipa Falardo filma «Lazāra kungs» (Monsieur Lazhar; 2011), kas godalgota vairākos starptautiska mēroga kinofestivālos un tikusi nominēta Oskara balvai kā Labākā filma ārzemju valodā.

Lazāra kungs ir imigrants no Alžīrijas, kurš neierastos apstākļos tiek pieņemts darbā kādā Monreālas pamatskolā. Lai gan skolotāju un skolēnus šķir kultūras atšķirības, pamazām Lazāra kungs iemanto patiesu cieņu gan jauno audzēkņu, gan kolēģu vidū. Tomēr skolotāja sāpīgā pagātne draud izjaukt nupat kā iegūto draudzību un likt Lazāra kungam atgriezties dzimtenē.

Kinoteātris «Kino Bize» atrodas Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu