Diviem tehnikumiem piešķir profesionālās izglītības kompetences centra statusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ar šā gada 1.septembri Smiltenes Valsts tehnikumam - profesionālajai vidusskolai un Ogres Valsts tehnikumam tiek piešķirts profesionālās izglītības kompetences centra statuss, skolām tiek mainīti arī nosaukumi - turpmāk tās sauksies Smiltenes tehnikums un Ogres tehnikums. To paredz 27.augustā valdībā apstiprinātie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie Ministru kabineta (MK) rīkojumu projekti, portālu «Apollo» informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa.

Kritērijus, lai profesionālās izglītības iestāde varētu pretendēt uz profesionālās izglītības kompetences centra statusu, nosaka Ministru kabineta 2013.gada 19.marta noteikumi Nr.144 "Profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtība". Izvērtējot Smiltenes Valsts tehnikuma - profesionālās vidusskolas un Ogres Valsts tehnikuma iesniegtos apliecinājumus - atbilstību noteiktajiem kritērijiem, IZM konstatējusi, ka skolas kvalificējas kompetences centra statusa ieguvei, jo ir izpildīti nepieciešamie kritēriji gan saistībā ar nepieciešamo audzēkņu skaitu, vērtējumu profesionālās kvalifikācijas eksāmenos, gan citi kritēriji.

Lai izglītības iestāde varētu pretendēt uz profesionālās izglītības kompetences centrs statusu, tai ir jāizglīto ne mazāk par 500 audzēkņiem, Rīgā - ne mazāk par 800 audzēkņiem. Tāpat ir noteikts, ka skolā iespējams izglītot darbam ar jaunākajām tehnoloģijām arī citu profesionālo skolu audzēkņus, kā arī uzsvērta nepieciešamība cieši sadarboties ar sociālajiem partneriem. Profesionālās izglītības iestādei sevi jāparāda arī kā profesionālās izglītības metodiskajam centram, pieaugušo tālākizglītības centram, karjeras izglītības centram, tai jāveic ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanas funkcijas. Skolai jāpiedalās Eiropas Savienības struktūrfondu vai citos ārvalstu finanšu instrumentu finansētajos projektos, kā arī jāatbilst citiem noteiktajiem kritērijiem.

Profesionālās izglītības kompetences centri tiek attīstīti, turpinot darbu pie konkurētspējīgas profesionālās izglītības sistēmas izveides, paredzot, ka līdzekļi tiek koncentrēti ilgtspējīgos projektos - modernizētos un aprīkotos, mūsdienu prasībām atbilstošos profesionālās izglītības centros visos Latvijas reģionos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu