Ekskluzīva intervija: iemācījos runāt angliski 2 nedēļās (41)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes foto

  Šodien – 29. augustā – svešvalodu apguves programmai internetā 50% atlaide! Vasaras akcijas ietvaros Šveices valodu institūts piedāvā apgūt angļu, vācu, itāļu vai citu jaunu svešvalodu par tikai 4.95 Ls (parasti cena Ls 9.95). Ar [s:45799] Tu vari apgūt svešvalodu internetā no jebkuras vietas jebkurā laikā. Lielā pieprasījuma dēļ, piedāvājums ierobežots – atlaidi saņems tikai pirmie 100 pircēji.

Intervija ar grāmatvedi Ingunu Telicinu (46) no Rīgas, kura jūlijā apguva angļu valodu –

Vai angļu valodas apguve priekš tevis bija sarežģīta? Vai biji mēģinājusi to apgūt jau agrāk?

Es biju mācījusies skolā, bet tas jau bija ļoti sen. Bija vairākas reizes, kad mēģināju sākt mācīties, taču tie kursi prasīja pārāk daudz laika un spēka no manis. Ātri pametu, jo domāju, ka jābūt vienkāršākam veidam kā to angļu valodu iemācīties. Un jā, galu galā, angļu valodas iemācīšanās priekš manis galīgi nebija sarežģīta.

Kas tevi pamudināja sākt mācīties angļu valodu tieši tagad?

Es biju lasījusi internetā par Šveices valodu programmu. Vienmēr kaut kā minstinājos, bet, kad bija akcija nolēmu beidzot pamēģināt.

Kā notika angļu valodas apguve?

Viss notiek internetā. Es pasūtīju programmu un tiku uzreiz tai klāt. Tur iekšā ir dažādas nodarbības, var gan mācīties rakstīt, gan klausīties pareizu izrunu. Visvairāk man noderēja tas, ka varu mācīties no latviešu valodas uz angļu. Savādāk internetā tikai visur tās ārzemju nodarbības angļu valodā un pa lielu naudu.

Kā Tev veicās ar izrunu?

Ļoti labi! Klausīšanās nodarbības man ļoti noderēja. Pirms tam mana izruna bija pavisam briesmīga – bija kauns vispār runāt sākt (smejas).

Kāpēc nolēmi apgūt tieši angļu valodu?

Reāla darba nepieciešamība, jo par tagad būs eiro un arī grāmatvedībā ar vien biežāk nākas saskarties ar dokumentiem angļu valodā. Tā tomēr ir globāla valoda, skaties, kā gribi, un pamati būtu jāzina katram. Brīvāka sajūta!

Kāds ir Tavs angļu valodas līmenis pašlaik?

Labs! Varu brīvi parunāties. Ar dokumentiem arī nav problēmu, jo atsevišķus vārdiņus palūru vārdnīcā, galveno saprotu pati bez problēmām.

Kā ar gramatiku?

Tagad jau labi! Tādām lietām sākumā nepievēršu uzmanību, lietoju valodu un pielīp pareizie teikumi. Nav vēl tā bijis, ka gramatikas dēļ es kādu nesaprastu nevarētu atbildēt.

Kas ir mainījies personīgajā dzīvē?

Vieglāk saprast, kas notiek datorā. Internetā sarakstos ar vīrieti no Zviedrijas, apmēram manos gados, mēs komunicējam angliski…

Ko Tu ieteiktu cilvēkiem, kuri vēl nerunā angliski?

Jāsāk ar pašu vienkāršāko, galvenais darīt, sākt. Man valodas apguve prasīja mazāk laika, nekā saņemšanās uzsākt mācīties angļu valodu, tāpēc nevajag stiept garumā un vienkārši saņemties. Pārējais viss būs vienkārši.

Jau iepriekš ziņots – Šveices Valodu Institūtā radītā svešvalodu apguves metode ir balstīta uz pētījumiem par Šveices iedzīvotājiem, kas vidēji pārvalda vairāk valodu nekā iedzīvotāji citviet pasaulē. Pētījumu rezultātā radīta atšķirīga valodu apguves metode, kas jau pēc 14 dienām ļauj sarunāties iepriekš nezināmā valodā. Šī valodu apguves metode ļauj pieaugušajiem apgūt svešvalodu pat ātrāk, nekā tas izdodas maziem bērniem. Mazi bērni valodas apgūst dabiskā ceļā daudz efektīvāk, nekā māca skolās. Jau 5 gadu vecumā lielākā daļa bērnu Šveicē prot runāt 2 valodās.

www.swisslanguages.com

www.swisslanguages.com

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu