Platinī vēl nav izlēmis par kandidēšanu FIFA prezidenta amatam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī vēl nav izlēmis, vai kandidēs uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatu, kas, iespējams, kļūs vakants 2015. gadā.

Pašreizējam FIFA prezidentam Zepam Blateram pilnvaru termiņš noslēgsies pēc diviem gadiem, bet pagaidām vēl nav oficiāli zināms, vai viņš pretendēs uz vēl vienu pilnvaru posmu. Jau ilgāku laiku par potenciālu nākamo FIFA prezidentu tiek uzskatīta tieši kādreizējā franču futbola zvaigzne Platinī.

«Pašlaik esmu pārdomu procesā, vai tas ir vai nav labi, bet noteikti kaut ko atklāšanu Dubrovnikā (Horvātijā, kur 19. un 20. septembrī notiks UEFA izpildkomitejas sanāksme),» 58 gadus vecais Platinī atklājis intervijā laikrakstam «L'Equipe».

«Tas nav viegls lēmums. Cilvēki cīnīsies par FIFA prezidenta amatu, bet ne es. Es vēlos izlemt, vai ar to spēšu dot labumu futbolam,» savus mērķus atklāja kādreizējais Francijas izlases kapteinis. «Es biju Mišels Platinī, trīs reizes ieguvu «Ballon d'Or» («Zelta bumbu», ko pasniedz pasaules labākajam futbolistam), biju labākais spēlētājs pasaulē. Esmu bijis labākais futbolā, bet ne varas gaiteņos

«Man jāpārliecina sevi, ka tas ir liktenis un labi futbolam, jo pašlaik esmu ļoti laimīgs UEFA,» teica Platinī.

Francūzis UEFA prezidenta amatā 2007. gadā nomainīja zviedru Lenartu JUhansonu, bet 77 gadus vecais šveicietis Blaters FIFA prezidents ir kopš 1998. gada, kad amatā aizstāja Žoau Avelanžu.

Kaut Blaters izteicies, ka piektais pilnvaru termiņš būs viņa noslēdzošais, joprojām ir spekulācijas, ka šveicietis tomēr varētu pārdomāt un pretendēt uz kārtējo pārvēlēšanu.

«Es pieņemšu savu lēmumu patstāvīgi, nesatraucoties par Zepu. Sākotnēji (2011. gadā) viņš teica, ka apstāsies 2015. gadā, tagad saka, ka savu lēmumu atklās pēc gada Brazīlijā (Pasaules kausa finālturnīra laikā),» apkopoja Platinī. «Viņš mani nosaucis par aizvietotāju, tomēr starp mums nav nekādas vienošanās.»

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu