Foto: Igo un Valta Pūces jaunais koncertuzvedums «Zeme» Dzintaros (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

28.augusta vakarā Dzintaru koncertzālē ar jauno koncertuzvedumu «ZEME» savus mūzikas cienītājus priecēja Igo. 

Pirms diviem gadiem kopā ar komponistu Jāni Strazdu tika uzsākts četru dabas stihiju cikla «Uguns. Zeme. Ūdens. Gaiss» pirmais projekts «UGUNS», kuru ar dzejas, mūzikas, kā arī vizuālās mākslas palīdzību un savu mītisko stāstu par pasauli veidoja Igo. Šīs vasaras nogalē Igo ar kompānijas «Bigbank» atbalstu saviem klausītājiem piedāvā četru dabas stihiju cikla otro muzikālo projektu «ZEME», kas tiek veidots ar dziedātāja, mūziķa un daudzpusīgā mākslinieka Igo radītu dzeju, komponista Valta Pūces oriģinālmūziku un mākslinieces Gitas Straustiņas video projekcijām.

Jaunās koncertprogrammas «ZEME» pirmajā daļā Igo ar mūziķiem atskaņoja skaņdarbus, kuri veltīti zemes tēmai, savukārt koncerta otrajā daļā skanēja skaņdarbi no cikla «UGUNS» un Igo zelta repertuāra.

Igo projektā «ZEME» uzstājās kopā ar plašu mūziķu un viesmākslinieku sastāvu, starp tiem Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Dailes teātra aktieris un režisors Juris Strenga, mūsdienu deju grupa «Buras», Andra Veismaņa stīgu kvartets, flautists Andis Klučnieks, saksofonists Zintis Žvarts, elektroduets «Das IST», dziedātāja Ieva Kerēvica, mūzikas dizainers Andris Indāns, komponisti -Jānis Strazds un Valts Pūce, IGO pavadošā grupa: Juris Kristons, Reinis Ozoliņš, Ivars Jercums, Armands Alksnis, Kaspars Kurdeko un citi.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu