Robins Tiks negaidīti padarījis slavenu 86 gadus vecu komponistu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

86 gadus veca komponista skaņdarbs «Blurred Lines» kļuvis necerēti populārs, jo neuzmanīgi fani to sajaukuši ar dziedātāja Robina Tika hitu ar tādu pašu nosaukumu.

Laikraksts «The Guardian» vēsta, ka kanādiešu komponists Džons Bekvits dziesmu esot ierakstījis 1997.gadā. Tas ir drūms klavihorda un vijoles skaņdarbs bez vokāla, kam nav nekā kopīga ar Tika populāro hitu, kam pārmet pārāk lielu seksuālo atklātību.

Pārpratumu pirmoreiz pamanīja Kanādas mūzikas centra ierakstu un licenču menedžere Alegra Janga. «Pārskatot datus, atklājās, ka Bekvita «Blurred Lines» mēneša laikā straumēts vairāk nekā 4000 reižu. Tas ir lielisks ieraksts, taču sāku prātot, kāpēc visi klausās tikai vienu dziesmu.»

«Manā darbā nav vokāla,» skaidro pats Bekvits. «Tas ir 10 minūtes garš skaņdarbs vijolei un klavihordam. Es to sarakstīju pēc Zviedrijas Hardengerfjorda vijolnieku ierakstiem. Tā ir lēna elēģija.»

Komponists nav noklausījies Tika dziesmu, taču dzirdējis, ka tās vārdi esot «piedauzīgi».

Tika «Blurred Lines» patlaban atrodas «Billboard Hot 100» topa pirmajā vietā. Dziesma tajā sabijusi 19 nedēļas.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu