Bin Ladena atrašanā palīdzējušais pakistāniešu mediķis tiks tiesāts atkārtoti (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pakistāniešu ķirurgs Šakīls Afridi, kuru ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) bija savervējusi palīdzēt atrast starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu un kuram tiesa bija piespriedusi 33 gadu cietumsodu, tiks tiesāts atkārtoti.

2012.gadā viņš tika notiesāts par nodevību apsūdzībās par saistību ar nemierniekiem.

ASV likumdevēji gan šo spriedumu uzskatīja par ārsta sodīšanu par palīdzību bin Ladena atrašanā un draudēja iesaldēt palīdzības finansējumu Pakistānai miljoniem ASV dolāru apmērā.

Kā bija teikts tiesas spriedumā, Afridi bijusi «cieša saistība» ar kaujinieku grupējumu «Lashkar-e-Islam», kam ārsts piešķīris divus miljonus rūpiju (12 342 latus) un nodrošinājis medicīnisko palīdzību Haiberas apgabalā, kur aktīvi darbojas talibu un «Al Qaeda» kaujinieki un kur Afridi vairākus gadus strādāja par ķirurgu.

Ķirurgs tika arestēts drīz pēc tam, kad ASV specvienības operācijas gaitā 2011.gada 2.maijā «Al Qaeda» līderis tika nogalināts.

Kā ceturtdien apstiprināja Afridi advokāts, lieta tiks izskatīta no jauna.

Afridi Abotābādā vajadzēja organizēt šķietami īstu vakcinācijas programmu cerībā iegūt DNS paraugus ēkā, kurā, kā uzskatīja CIP, varētu dzīvot bin Ladens.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu