Eto'o pievienojas «Chelsea» komandai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Slavenais kamerūniešu uzbrucējs Semjuels Eto'o ceturtdien oficiāli parakstīja viena gada līgumu ar Anglijas premjerlīgas klubu Londonas «Chelsea».

Eto'o Londonas klubam pievienojies bez transfēra maksas, pārnākot no problēmu māktā Krievijas kluba Mahačkalas «Anži». Līdz ar to Kamerūnas spēlētājs atkal sadarbosies ar portugāļu speciālistu Žozē Mourinju, kurš šobrīd ir «Chelsea» galvenais treneris, bet savulaik abi ar panākumiem darbojās Itālijas klubā Milānas «Inter».

«Esmu ļoti priecīgs ierasties Londonā un vēlos sākt spēlēt, cik ātri vien iespējams,» pēc noslēgtā darījuma pauda pats futbolists. «Pievienoties «Chelsea» nebija grūts lēmums. Jau pirms tam redzēju komandas kvalitātes un iepriekš Itālijā jau biju apmierināts ar to, kāda izvērtās mana un trenera Mourinju sadarbība.»

Līdz ar 32 gadus vecā kamerūniešu futbolista ierašanos «Chelsea» varētu būt zaudējusi vēlmi savā īpašumā iegūt «Manchester United» uzbrucēju Veinu Rūniju.

Iepriekš masu medijos izskanēja informācija, ka Eto'o varētu pievienoties ASV komandai Losandželosas «Galaxy» vai atgriezties «Inter», kuras sastāvā no 2009. līdz 2011. gadam guva 53 vārtus 101 spēlē.

Eto'o karjeras laikā četras reizes atzīts par Āfrikas labāko futbolistu. Kamerūniešu uzbrucējs bija neatņemama Mourinju trenētās «Inter» komandas sastāvdaļa, kad vienība 2010. gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Tieši Milānā un Spānijas komandā «FC Barcelona» Eto'o aizvadīja savus ziedu laikus. Futbolists karjeras laikā trīs reizes triumfējis Spānijas čempionātā, bet vienreiz - Itālijas. Tāpat viņa kontā trīs Čempionu līgas trofejas.

Eto'o «Anži» vienībā aizvadīja nedaudz vairāk kā divas sezonas, un to laikā kopumā nospēlēja 71 spēli, gūstot 36 vārtus.

Pagājušo sezonu Mahačkalas klubs noslēdza vietējā čempionāta trešajā vietā, kas ir kluba visu laiku augstākais sasniegums, bet jauno sezonu tā sākusi neveiksmīgi, sešos mačos iekrājot vien divus punktus, kas kopvērtējuma tabulā dod 15. vietu 16 komandu konkurencē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu