Par Eiropas labāko futbolistu atzīts Riberī (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par 2012./2013. gada sezonas Eiropas labāko futbolistu ceturtdien atzīts UEFA Čempionu līgas uzvarētāju Minhenes «Bayern» pussargs Franks Riberī.

Augusta sākumā Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paziņoja, ka uz Eiropas labākā futbolista balvu pretendē francūzis Riberī, Spānijas vicečempionu Madrides «Real» portugāļu pussargs Krištianu Ronaldu un Spānijas čempionvienības «Barcelona» argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi.

UEFA dalībvalstu žurnālistu balsojumā franču futbolists saņēma 36 balsis, kamēr Mesi par labāko atzina 13 žurnālisti, bet Ronaldu saņēma tikai trīs balsis.

Pagājušajā sezonā Riberī palīdzēja «Bayern» komandai uzvarēt visos iespējamajos turnīros - UEFA Čempionu līgā, kā arī Vācijas bundeslīgā un Vācijas kausa izcīņā.

«Par šo balvu esmu sapņojis ilgu laiku. Pagājušajā sezonā spēlēju tiešām labi un ieguvu nozīmīgus titulus» vēl pirms gala lēmuma žurnālam «Kicker» bija izteicies Riberī.

Sezonas labāko futbolistu desmitniekā bez šiem trim spēlētājiem bija iekļauti arī nīderlandieši Robins van Pērsijs un Arjēns Robens, polis Roberts Levandovskis, vācieši Tomass Millers un Bastians Švainštaigers, kā arī velsietis Garets Beils un zviedrs Zlatans Ibrahimovičs.

Pērn Eiropas sezonas labākā futbola balvu ieguva spānis Andress Injesta no «Barcelona» komandas, bet sezonu pirms tam pie titula tika Mesi.

Uz šo balvu pretendē visi Eiropas klubos spēlējošie futbolisti neatkarīgi no viņu nacionalitātes.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu