Šodien notiks adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien  plkst. 12.00 Ķekavas pagasta «Meža Vairogos» norisināsies jau ceturtā Latvijas adoptēto un patversmju dzīvnieku izstāde «Saimniek, kāpēc Tu mani nemeklē?», ko organizē dzīvnieku patversme un mājas zoodārzs «Mežavairogi», informēja Danuta Priede, dzīvnieku patversmes «Mežavairogi» vadītāja.

»Izstādes mērķis ir pievērst uzmanību lielajam dzīvnieku skaitam patversmēs un uz ielām. Tā būs iespēja tikties visiem domubiedriem un dzīvnieku draugiem, esošajiem un jaunajiem dzīvnieku saimniekiem, adoptētajiem, izglābtajiem un nopirktajiem dzīvniekiem ar savām ģimenēm no visas Latvijas,» stāsta dzīvnieku patversmes «Mežavairogi» vadītāja Danuta Priede.

Pasākumā būs iespējams piedalīties dažādas sarežģītības uzdevumos. Viens no tiem būs suņu izstāde «Kāds suns, tāds saimnieks!» - tiks vērtēta saimnieka un suņa līdzība - vienādi kostīmi, frizūras. Notiks talantu šovs ar suņu un citu dzīvnieku triku demonstrēšanu, kurā vērtēs saimnieku un viņu mīluļu duetus. Suņu izstrādes ietvaros būs arī goda aplis, kurā saimnieks paudīs stāstu par savu dzīvnieku, kas nereti ir skumjš un dramatisma pilns, jo lielākā daļa dzīvnieku, kuri piedalās, ir adoptēti, paņemti no ielas, izglābti. Ikviens dzīvnieku draugs un viņa mīlulis pasākumā atradīs kādu sev paveicamu uzdevumu.

Pasākuma ietvaros norisināsies Ķekavas novada Jauniešu iniciatīvu centra projekta «Tu vari!» noslēguma sacensības, kuru laikā jaunieši ar patversmē mītošajiem suņiem startēs «Suņu paklausības rallijā», kas notiks sadarbībā ar biedrību «Aste gredzenā». Ikviens interesents ar savu mīluli arī varēs izmēģināt šo aktivitāti.

Izstādē būs iespēja iemūžināt savu mīluli fotogrāfijā, bērniem būs piepūšamās atrakcijas, batuts, viņus priecēs Ziedu feja. Izsalkumu remdēs burgeri un saldējums. Interesenti varēs izjāt ar zirgiem.

Piedalīties izstādē aicinātas arī citas patversmes un biedrības, līdzi ņemot adopcijai pieejamos dzīvniekus. Apmeklētājiem, ierodoties ar dzīvniekiem, obligāti jāuzrāda dzīvnieka vakcinācijas apliecība ar derīgu vakcināciju pret trakumsērgu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu