LU Vēstures un filozofijas fakultātes studenti un pasniedzēji dosies uz savām «jaunajām mājām» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien plkst.15 Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātes studenti un pasniedzēji vienosies kopīgā gājienā no Mārstaļu ielas 28/30 uz savām «jaunajām mājām» Aspazijas bulvārī 5, aģentūru LETA informēja fakultātes studentu pašpārvaldes priekšsēdētāja Linda Zarāne.

Fakultāte turpmāk telpas dalīs ar Ekonomikas un vadības fakultāti un atradīsies Aspazijas bulvārī 5.

Zarāne norāda, ka, tāpat kā pirms četriem gadiem, ziņa par pārcelšanos fakultātes studentu un pasniedzēju vidū lielākoties tiek uztverta ar skumjām, taču pieredze rāda, ka «vēsturnieki un filozofi spēj jebkuru māju pārveidot par mājām».

Vēstures un filozofijas fakultātes pirmsākumi meklējami 1919.gadā vienlaikus ar Latvijas Universitātes dibināšanu. Cauri laikiem nosaukumi, struktūrvienības un piedāvātie studiju kursi ir mainījušies, taču no 1946.gada līdz 2009.gadam vēstures un filozofijas studentiem LU pavadītais laiks saistoties ar ēku Brīvības bulvārī 32.

Savukārt 2009.gadā fakultāte piedzīvoja atrašanās vietas maiņu un līdz pat šim brīdim mājoja Mārstaļu ielā 28/30, taču tagad atkal pienācis brīdis, kad studentiem un pasniedzējiem jāņem rokā savs krēsls un jādodas ceļā, saka Zarāne.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu