<i>Dragreiseri</i> gatavojas sīvām cīņām Biķerniekos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisināsies vērienīgs Latvijas dragreisa čempionāta sezonas noslēguma pasākums, kurā divu dienu laikā tiks noskaidroti visi šīs sezonas uzvarētāji. Sestdiena iesāksies ar auto tūninga izstādi un kvalifikācijas braucieniem tumsas aizsegā, savukārt svētdien notiks īstās sacensības ar izslēgšanas braucieniem un dažādiem šoviem.

Dalībnieku saraksts vēl nav zināms, tomēr spriežot pēc šīs sezonas pilotu daudzumu sagaidāms, ka uz starta stāsies ap 40 Latvijas čempionāta PRO klašu braucējiem un vēl vairāk kausa ielas klašu braucēji. Tā kā šis ir pēdējais šīs sezonas posms un sacīkstes notiek Rīgā, dalībnieku aktivitāte šajās sacensībās varētu būt īpaši augsta.

Lai arī jaudīgākās un ātrākās automašīnas sastopamas «Unlimited» kategorijā, interesantas cīņas būs vērojamas pilnīgi visās klasēs. No vienas puses interesanta ir automašīnu daudzveidība, it īpaši ielas klasēs, no otras puses vēl nevienā no čempionāta un kausa klasēm nav noskaidroti uzvarētāji, līdz ar to sagaidāmas spraigas bezkompromisa cīņas.

Neraugoties uz Normunda Lāča tehniskajām ķibelēm visas sezonas garumā, viņš ir vien rokas stiepiena attālumā no «Unlimited» klases kopvērtējuma līdera Māra Ozoliņa. Sagaidāms gan, ka cīņās par pirmajām vietām iesaistīties ne vien abi čempiona titula pretendenti, bet gan arī viesi no ārvalstīm.

Arī pārējās trīs čempionāta klasēs par čempiona titulu pēdējā posmā norisināsies dueļi – «Pro Street» sacentīsies Edgars Eriņš pret Vitāliju Kolosu, «PRO A» cīņa notiks starp Rihardu Eriņu un Rolandu Ozoliņu, bet «PRO B» par titulu cīnīsies Jevgenijs Šabanovs pret Agri Biezo. Latvijas kausa izcīņā situācija līdzīga, jo «Street» ieskaitē cīņa starp Edgaru Dimperu un Maksimu Ordovski, «Street Modified» sāncensība starp Vitāliju Kolosu un Rihardu Eriņu, bet «Handicap» klasē par kausu cīnīsies Maksims Miličs un Raimonds Eriņš.

Šodien kvalifikācijas braucieni sāksies 17:30 un ilgs līdz 20:00, savukārt pēc tam sekos izaicinājuma braucieni, mehāniķu skrējiens, šovi un konkursi. Svētdien, 1. septembrī, sacensības sāksies 12:00 ar dalībnieku parādi, kam jau 12:30 sekos finālbraucieni. Oficiālie braucieni solās beigties jau 15:00, bet līdz apbalvošanai (16:00) skatītājiem par prieku notikšot superfināli un Spēkavīru šovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu